Rosalina Picard ve Rana El Kaliouby adlı iki bilim insanı, insanoğlunun en büyük hayallerinden biri olan ‘insan duygularını tanımlayabilen gözlük’ü üretmeyi başardı. Daha önce hiç ‘keşke ne düşündüğünü bilseydim’ dediniz mi? Rosalina Picard ve Rana El Kaliouby adlı iki bilim insanı, insanoğlunun en büyük hayallerinden biri olan ‘insan duygularını tanımlayabilen gözlük’ü üretmeyi başardı. […]
12 Temmuz 2011 - 17:14 'de eklendi.
Rosalina Picard ve Rana El Kaliouby adlı iki bilim insanı, insanoğlunun en büyük hayallerinden biri olan ‘insan duygularını tanımlayabilen gözlük’ü üretmeyi başardı.
Daha önce hiç ‘keşke ne düşündüğünü bilseydim’ dediniz mi?
Rosalina Picard ve Rana El Kaliouby adlı iki bilim insanı, insanoğlunun en büyük hayallerinden biri olan ‘insan duygularını tanımlayabilen gözlük’ü üretmeyi başardı.
Henüz prototip aşamasında olan bu gözlükler şöyle çalışıyor: Gözlükte bulunan bir donanım X-Ray ışını üretiyor, bu ışın karşınızda konuştuğunuz kişiye çarpıp geri dönüyor, gelen sinyaller karşınızdaki kişinin kalp atış hızı, ter durumu ve yüz ifadesindeki değişimler hakkında bilgiler içeriyor. Sonra gözlükte bulunan yazılım tüm bu verileri değerlendirerek karşınızdaki kişinin ne duygular hissettiği, yalan söyleyip söylemediği ve ya size kızgın olup olmadığı gibi soruların cevaplarını size bildiriyor.
Rana ve Rosalina hala gözlük üzerinde çalışıyorlar. Algoritmada birkaç ince ayar kaldığını söyleyen bilim insanları, bu cihazın otistik insanlar veya görme problemi olanlar için kullanılabileceğini belirttiler.
Danıştay kararı sonrası ithalatçılar çıkmazda: Belgeler alın...
Del Vecchio’nun mirasçıları arasında artan bir çoğunluk, hol...
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...