Sektörümüzün geleceği için acildir. Sektörümüzün odalaşma yolunda yaptığı çalışmalara destek vermek, İstanbul Ticaret Odasındaki Meslek komitemizin bağımsız olarak temsiliyeti, aşağıda örneği bulunan dilekçeyi göndermemiz ile katkı sağlayacaktır. 25 Şubat tarihine kadar mutlaka göndermemiz gereken bu dilekçeye tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Birliğimiz tarafından gerçekleştirilen NACE kodları tespiti ve […]
15 Şubat 2013 - 0:45 'de eklendi.
Sektörümüzün geleceği için acildir.
Sektörümüzün odalaşma yolunda yaptığı çalışmalara destek vermek, İstanbul Ticaret Odasındaki Meslek komitemizin bağımsız olarak temsiliyeti, aşağıda örneği bulunan dilekçeyi göndermemiz ile katkı sağlayacaktır. 25 Şubat tarihine kadar mutlaka göndermemiz gereken bu dilekçeye tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na,
Birliğimiz tarafından gerçekleştirilen NACE kodları tespiti ve buna bağlı olarak Oda Meslek Gruplarının belirlenmesi neticesinde, “Optisyenler ve Optometrik Ürünler” meslek grubumuz ve bu grupta yer alan aşağıdaki faaliyet kodları:
32.50.01 Gözlük (göz kusurlarını giderici, düzeltici, koruyucu ve diğer amaçlı), gözlük camı, kontak lens ile gözlük ve benzeri için çerçeve ve çerçeve parçalarının imalatı)
32.50.08 Göz tedavisi ile ilgili cerrahi, tanı, test ve benzeri aletlerin imalatı (korneaya ait yuvarlak testereler, oftalmoskop, retinoskop, keratometreler, vb.)
46.43.11 Optik ürünlerin toptan ticareti (gözlükler, saat ve gözlük camları, dürbün, vb.)
47.78.03 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda gözlük, kontak lens, gözlük camı vb. perakende ticareti (gözlükçülerin hizmetleri)
47.78.07 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda optik ve hassas aletlerin perakende ticareti (mikroskop, dürbün ve pusula dahil, gözlük camı, fotografik ürünler hariç)
özellikle tıbbı ve ortapedik aletler, cerrahi malzemeler ve eczacılık ürünleri gibi sekötürmüz ile doğrudan bağlantılı olmayan başka faaliyet kodları ile bir araya getirilmek ve çeşitli meslek gruplarına dağıtılmak suretiyle, ortadan kaldırılmıştır.
Ancak bilindiği üzere sektörümüz, Osmanlıdan günümüze Lonca sisteminin sayılı örneklerinden biri olarak, 1940’lı yıllarda yürürlüğe konan kendi özel kanunu 2004 yılında revize edilen ve 5193 nolu kanunla tanımlanan ve yönetmenliği olan yüksek okul mezunlarınca dükkan açılıp icra edilebilen meslektir. Bugün yalnızca İstanbul da 2000’den fazla temsilcisi olan sektörümüzün, hali hazırda İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı yaklaşık 650 firması bulunmaktadır.
İzmir ve Ankara da bağımsız temsil edilen komitemizin, Sektörlerin etkin temsilinde; Odalarda mesleklerin gruplandırılmasının öneminin bilinci ile 100 yıldan fazla geçmişi olan optisyenlik mesleğinin Odamız bünyesinde bağımsız bir grupla temsili konusunda Birliğimizce gereğini arz ederiz.
Saygılarımızla,
Hızır YILMAZ
İstanbul Ticaret Odası 39. Meslek komitesi üyesi
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Ufukla yükseklik arasındaki farkı göremeyenler, kibirle bilg...
Venedik'teki tarihi Palazzo Flangini'de "The Lens of Time – ...
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...