Cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kameralara lens üreten, optik camda dünya devi Alman Carl Zeiss, Türkiye’ye hızlı girdi. Alman şirket, Ankaralı Optronik’i devraldı. Dünyaca ünlü cep telefonu markalarının kameralarının yanı sıra, hemen hemen her fotoğraf makinesine lens üreten Alman optik devi Carl Zeiss, Türkiye’ye hızlı girdi. Eski Doğu Bloku döneminin en önemli teknoloji şirketi ve […]
04 Ocak 2014 - 23:09 'de eklendi ve 1355 kez görüntülendi. A+A-
Cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kameralara lens üreten, optik camda dünya devi Alman Carl Zeiss, Türkiye’ye hızlı girdi.
Alman şirket, Ankaralı Optronik’i devraldı.
Dünyaca ünlü cep telefonu markalarının kameralarının yanı sıra, hemen hemen her fotoğraf makinesine lens üreten Alman optik devi Carl Zeiss, Türkiye’ye hızlı girdi. Eski Doğu Bloku döneminin en önemli teknoloji şirketi ve optik üretiminde dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Carl Zeiss, Ankaralı Optronik’i satın aldı.
30 yıllık Türk şirketin 60 çalışanı bulunuyor. Satın almayı Carl Zeiss Meditec AG üzerinden yapan Alman firma, bu işlemle Optronik’in tamamını devraldı.
TÜRKİYE PAZARI BÜYÜYOR
Carl Zeiss Meditec’in CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ludwin Monz, “Türkiye pazarında sürekli büyüme eğilimi var. Optronik’in tüm hisselerini alarak ivme kazanan bu pazarda markamızı da büyütmek istiyoruz” dedi. Sony, Nokia, Samsung cep telefonlarının kameralarına lens üreten Alman Carl Zeiss’in hemen hemen her fotoğraf makinesinde de imzası bulunuyor.
DOĞU-BATI AYRIMI ŞİRKETİ BÖLDÜ
1846’da Carls Zeiss tarafından kurulan şirkete daha sonra Ernst Abbe ortak oldu. 2’nci Dünya Savaşı’nın sonunda ikiye bölünen Almanya, şirketi de parçaladı. 1990’da ülkenin birleşmesiyle tekrar bir araya gelen ve tek firma olan Carl Zeiss ürünlerini 200 milyondan fazla kişi kullanıyor.
30 ülkede 25 bin çalışanı olan Carl Zeiss, yılda 150 milyondan fazla gözlük camı satıyor. 4.2 milyar euro ciro yapan şirketin buluşları arasında dikkat çeken ürünler var. 1912’de Punktal camı bulan Carl Zeiss, görüntüyü bir noktada toplayan dünyanın ilk eksensel simetrik gözlük camını üretti. 1983’te Gradal HS progresif camı bulan şirket, teleskop, mikroskop gibi büyüteçler de üretiyor.
AB pazarında tıbbi cihazların bulunabilirliğinin izlenmesini...
Herşeyi sınırsızca paylaşabildiğiniz bir dost, yola birlikte...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Benedikt Hoffmann, Alcon'un yeni Vision Care Avrupa Ticari O...
Aynı durum gözlükçüler içinde geçerlidir. Hasta verilerini p...
Sonbaharda çoğu insan arabasını yeniler ve daha çok güvenliğ...
19 Kasım 2023 tarihinde yaşanan yağışlar sonucunda meydana g...
Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...
Depreme bağlı olumsuz etkilerin Adıyaman, Hatay, Kahramanmar...
Batı Avustralya'da yapılan bir araştırma miyopluğun asıl sor...