16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
Yaşlanmanın ‘ileri – geri’ gidebilen bir süreç olduğunu gösteren bilim insanları, yaşlı, kör farelere yeniden görme yetisi kazandırdı, beyni gençleştirerek bilişsel becerileri artırdı ve daha sağlıklı kas ve böbrek dokusu oluşturdu.
17 Eylül 2024 - 8:10 'de eklendi.
Fareler zamanda ileri geri giderek gençleşiyor, yaşlanıyor.
Biyolog David Sinclair, dünyanın en ünlü yaşlanma uzmanlarından biri. Yaşlanmanın, istendiğinde ‘ileri ya da geri’ götürülebilen bir süreç olduğunu söylüyor. Söylemekle kalmıyor, bunu deneylerle kanıtlıyor.
Sonuçları yeni yayımlanan deneyde, Profesör Sinclair’in liderlik ettiği ekip, yaşlı, kör farelere yeniden görme yetisi kazandırdı. Bilişsel becerileri geri kazandırmak için beyni gençleştirdi. Beden daha sağlıklı kas ve böbrek dokusu oluşturularak gençleşti.
Öte yandan müdahalelerle genç farelerin yaşlanması hızlandırıldı.
Yeni deneyler bilimsel inanca meydan okuyor
Bilimsel Cell dergisinde dün yayımlanan bir dizi yaşlanma deneyinin sonuçları da, ‘yaşlanmanın, ‘DNA’mıza hasar veren genetik mutasyonların bir sonucu olduğu şeklindeki bilimsel inanca’ meydan okuyor.
Hücre nasıl çalışacağını unuttuğu için yaşlanıyoruz.
Profesör Sinclaire, “Bizi yaşlandıran hasarlar değil” diyor: “Bunun bir bilgi kaybı olduğuna inanıyoruz. Hücrenin orijinal DNA’sını okuma yeteneğinde bir kayıp oluyor, bu nedenle hücre nasıl çalışacağını unutuyor. Tıpkı eski bir bilgisayarın bozuk yazılım geliştirmesi gibi. Ben buna ‘yaşlanmanın bilgi teorisi’ diyorum.”
Makalenin diğer yazarlarından Jae-Hyun Yang, bulguların ‘yaşlanma sürecine bakış açısını değiştireceğini’ belirtiyor, “Yaşlanmayla ilişkili hastalıkların tedavisine yaklaşım biçimimizin de değişeceğini umuyorum” diyor.
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve 2025 yılı sonunda hedeflenen tahsilat rakamlarına ...
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.