Sanal hiç bu kadar gerçek olmamıştı! Gözünüzden elektronik postanız, mesajlar akacak Taktığı gözlük üzerinden bilgilerin ona iletildiğini gördüğümüz futurist ajanlara sinemalarda rastladık, fakat gerçek hayatta bunun daha da ötesine geçilmek üzere. GÖZÜNÜZÜN DİBİNDEN BİLGİLER AKACAK The Economic Times’a göre, ABD’deki Washington ve Finlandiya’daki Aalto Üniversitelerindeki bilim insanları üzerinden bilgilerin dijital olarak akabildiği bir kontakt lens […]
23 Kasım 2011 - 13:23 'de eklendi.
Sanal hiç bu kadar gerçek olmamıştı! Gözünüzden elektronik postanız, mesajlar akacak
Taktığı gözlük üzerinden bilgilerin ona iletildiğini gördüğümüz futurist ajanlara sinemalarda rastladık, fakat gerçek hayatta bunun daha da ötesine geçilmek üzere.
GÖZÜNÜZÜN DİBİNDEN BİLGİLER AKACAK
The Economic Times’a göre, ABD’deki Washington ve Finlandiya’daki Aalto Üniversitelerindeki bilim insanları üzerinden bilgilerin dijital olarak akabildiği bir kontakt lens ürettiler ve göz üzerinde testini yaparak bu ürünün yan etki açısından güvenli olduğunu gösterdiler.
KISA ELEKTRONİK POSTALAR VE METİN MESAJLARI GÖZÜNÜZDE
Bu ürünle birlikte bilim insanları lensler üzerinden kısa elektronik postaların ve metin mesajlarının gözün hemen önünden akabileceğini ispatlamış oldu.
ÇOK SAYIDA PİKSEL İÇEREN LENSLER ÜRETİLEBİLECEĞİ KANITLANDI
Üretilmiş olan lens henüz sadece tek bir piksel içeriyor olsa da, araştırma ekibi içinde çok sayıda piksel içeren lensler üretilebileceğinin kanıtı olarak görüyorlar bu gelişmeyi.
SANAL BİLGİ GİDEREK DAHA DÜNYEVİ OLUYOR
Böylece insanlar ellerini kullanmadan güncelleştirilmiş verilere ulaşabilecek. Bilim insanları bu yenilik ile birlikte bilgisayar kullanılarak yaratılan sanal bilginin gerçek dünyaya daha aracısız ve doğal bir şekilde iletilmesinin yolunu bulmuş oluyorlar.
Özellikle bu teknolojinin bilgisayar oyunlarında kullanılan gereçlere büyük bir yenilik getireceği düşünülüyor.
BU LENS NASIL ÇALIŞIYOR?
Bilim insanlarınca geliştirilen bu kontakt lens dış bir kaynaktan gönderilen gücü bünyesinde toplayabilecek bir antene sahip. Aynı zamanda da bu enerjiyi depolayacak bir entegre devresi var. Sonra bu enerjiyi tek bir mavi LED içeren şeffaf safir bir çipe transfer ediyor diyor The Daily Telegraph.
Araştırmacıların üstesinden gelmek zorunda kaldıkları bir ana sorun insan gözünün- birkaç santimetrelik odak noktası uzaklığı gerekiyor- bir kontakt lens üzerindeki objeleri çözemiyor olabilmesi idi. Bu durumda lensler üzerine yansıtılan herhangi bir bilgi bulanık görünecekti.
Bunu halledebilmek için, bilim insanları gerecin içine bir takım fresnel lensleri dahil etti, bunlar geleneksel büyük hacimli lenslere göre çok daha ince ve daha düz yüzeylere sahipler. Böylece lens üzerine yansıtılan görüntünün göz retinası üzerinde odaklandırılmasında kullanıldılar.
Bu buluş ‘Journal of Micromechanics and Microengineering'( Mikromekanizma ve Mikromühendislik dergisi) adlı dergide yayınlandı.
Optisyeninsesi Teknoloji
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...