Birlik Yöneticilerine 22 Haziran 2021 tarihinden bugüne kadar geçen sekiz aylık süreçte, yapılan çalışmaların, gelişmelerin ne olduğuyla ilgili gerekçeleriyle birlikte açıklama çağrısında bulunuyoruz.
26 Şubat 2022 - 10:19 'de eklendi.
Sevgili Gözlükçü, Optisyenler,
Hepimizin şahit olduğu gibi, Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu iptal kararlarının, dokuz ay sonra yürürlüğe gireceği konusu sektörü uzun bir süre tartışmalarla meşgul ettiği açıktır. Ancak Anayasa Mahkemesi Başkanlığına sunulan tavzih dilekçesine verdiği cevapla, EK 1. Madenin İkinci fıkrası ve Geçici 4. Maddenin üçüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer verilen Birlik tarafından yönetmelik hazırlanır hükümlerinin 22 Haziran 2021 tarihinde yürürlükten kaldırıldığını, sadece disipline ait hükümlerin dokuz ay sonra yürürlüğe gireceğini, mevzuat.gov.tr 5193 Sayılı Yasamızın sonunda yer alan tabloda gerekli düzeltmeyi yaptırarak konuya açıklık kazandırmıştır.
Bu dokuz aylık sürenin bitimine sayılı günler kala, 5193 Sayılı Yasada gerçekleştirilen düzeltme sonrası, yeni kanun çalışmaları, Meclis çalışmaları ve sektör içerisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirmeye çalıştığımızda anlamakta gerçekten zorluk yaşıyoruz. Bu programı gerçekleştirme nedenimizde anlamakta zorluk yaşadığımız konulara açıklık ve netlik kazandırmak, meslektaşlarımızı bilgilendirmek adına olacaktır.
Tatbiki sorularımız olacaktır.
1. Kanun teklifi hangi usul ve esasa göre hazırladı. Kanun Komisyonu üyeleri kimlerdi? Bugüne kadar Birlik tarafından birçok kanun taslağı sektör içerisinde elden ele dolaştırıldı gerekçesi neydi?
2. SGK ile protokol niçin yapılamadı, sözleşme dönemi Birlik tarafından yapılan açıklamada sözleşme yapmayın bekleyin denildi ancak herhangi bir gelişme olmadı. Neden?
3. Kanun teklifi Meclise sunuldu mu? Kanun teklifi üzerine Meclis görüşmeleri nasıl geçti?
4. Birlik, 19 Mart tarihinde olağan üstü Genel Kurul kararı aldığını biliyoruz gerekçesi nedir?
5. Hazırlanan Kanun teklifi çalışmalarında sektör bütünlüğü sağlandı mı?
Öncesinde çağrıda bulunduğumuz gibi, bilgi edinme Kanunu kapsamında buradan bir kez daha başlıklarla belirlediğimiz soruların muhatapları olan Birlik Yöneticilerine 22 Haziran 2021 tarihinden bugüne kadar geçen sekiz aylık süreçte, yapılan çalışmaların, gelişmelerin ne olduğuyla ilgili gerekçeleriyle birlikte açıklama çağrısında bulunuyoruz.
Optisyenin Sesi
Aykırı Sorular Ekipi
“Silhouette Evi kişisel deneyime odaklanıyor. Schmied, Buras...
Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...
Küresel gözlük pazarı büyüklüğünün 2022'de 170,53 Milyar ABD...
Türkiye’de her üç çocuktan birinin göz bozukluğu yaşadığı ve...
Kollarınızı iyice uzatmadan yakını okuyamayacak duruma geldi...
Satışa sunulan mal ve hizmetlere ilişkin satış fiyatı, birim...
Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumh...
Temmuz ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştı...
Optisyenlik müesseselerinde mesul müdür harici çalışacak ola...
Zincir mağazalar nasıl bu fiyatları sağlıyor ve ne tip halkl...