Hayatta hiç bir şey tesadüfi değildir. Her şeyin bir sebebi var. Mesela sen şimdi bu camı çapak attırdın ya, bunun da bir hikmeti var. Nedir bilemiyorum ama illa ki bir şeye sebep olacaktır.
24 Mart 2018 - 11:53 'de eklendi.
Bak şimdi,
Hayatta hiç bir şey tesadüfi değildir. Her şeyin bir sebebi var. Mesela, sen şimdi bu camı, çapak attırdın ya, bunun da bir hikmeti var. Nedir bilemiyorum ama illa ki bir şeye sebep olacaktır.
Neydi o cam? Progressiv? Hangi cam o, Aneteo mu? Ha, sirus! Sirus! Sirus değil. Onun adı Sirius olmalı. Bir ara hatırlat işbir’i arayıp duzelttirelim.
Bak şimdi, otur şöyle! Konuşalım biraz. Sana bu Sirius cam’ı anlat desem ne anlatırsın? Geniş açılı, ekonomik cam falan dersin Di mi? Ben sana farklı bir açıdan anlatacağım ki, yaptığın işi, eline aldığın camı daha iyi tanıyabilirsin diye.
Sirius, ne demek biliyor musun? Sirius, gökteki yıldızlardan birinin adıdır. Hatta a ve b diye iki yıldızdır. Gökteki en parlak yıldızlardır. Yaklaşık 9 ışık yılı uzaklıkta ki bu yıldız. Arapça, Şira diye geçer. Eski Türkler de Gök Böri, Moğol ve Çin kayıtlarında da Göksel Kurt ‘tur adı.
Şanlıurfa da kazısı süren Göbeklitepe var ya, işte onun Sirus’a tapınak için yapıldığı iddia edilir. Yani Sirius, her dinde kutsal bir yıldız. Ve kur’an adı geçen tek yıldız. Necm suresinde ki, Necm, yıldız demektir.
” O Şira’nin Rabbi’dir” der. Yani O, Sirius’un Allah’ı dır.
Bak şimdi başka bir şey anlatayım.
1931 yılında Afrika da ilkel bir kabile bulundu. Dogon kabilesi. Uygarlıklar dan bi haber bu kabile Sirius yıldızını biliyorlardı. Hem de gözle göremediklerini Sirius B yıldızını… Dogonlar, atalarının Sirus B den geldiğini iddia ediyorlardı. Dogon rahiplerine göre, dünyaya bir gemiyle geldiler. Geminin adı da “Nommo” idi. Dogonlar üzerine araştırma yapan bilim adamları bir Nommo uzay gemisinin gelişini ve yere inişini temsil eden çizimler buldular.
Bunları niye mi anlatıyorum? Dedim ya, herşeyi birbiriyle alakası var diye. Ya da olmalı. ” Bu Sirius yıldızlarını bulan adam ise, Alman bir fizikçi olsaydı, adı da Ernst Karl Abbe olsaydı, o zaman sana derdim ki kim bu Ernst karl abbe biliyor musun? Abbe değeri falan diyoruz ya, ona da ismini veren adam. Ortağı da kim biliyor musun? Karl Zeiss diye yine bir Alman iş adamı. Beraber optik ürünler imal ediyorlar. Senin bir anlamda bu mesleği sürdürmene katkısı olan kişiler bunlar” derdim ve kızardım. “Sen ne yapıyorsun? Bu kadar özel bir ismi olan Sirius cam’ı delerken çapak attırıyorsun. Hadi şimdi yeniden sipariş ver ve camı delerken o camın arkasındaki kültürel ve tarihi geçmişi aklından çıkarma, olur mu? ” derdim. Ve çok ta güzel olurdu, cuk diye otururdu. Ama olmadı.
Hadi şimdi biraz izin ver ben araştırmalarıma döneyim. Sen de daha dikkatli ol.
Sn. Sedat Kaya’ nın yazısından alıntılanmıştır.
Metin Turanlı
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) tarafından Marmara Deni...