Görme engellilerin % 80,5’i çevresinde bulunanları kendisine haber veren bir teknolojinin yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inanıyor. Altı Nokta Körler Vakfı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yürüttüğü Görme Engellilerin Günlük Yaşama ve Eğitime Katılımı Projesi ile engellilerin kent yaşamına katılımını kolaylaştıran teknoloji odaklı uygulamaların saptanması amacıyla bir araştırma ve buna bağlı […]
15 Nisan 2012 - 22:45 'de eklendi.
Görme engellilerin % 80,5’i çevresinde bulunanları kendisine haber veren bir teknolojinin yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inanıyor.
Altı Nokta Körler Vakfı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yürüttüğü Görme Engellilerin Günlük Yaşama ve Eğitime Katılımı Projesi ile engellilerin kent yaşamına katılımını kolaylaştıran teknoloji odaklı uygulamaların saptanması amacıyla bir araştırma ve buna bağlı olarak bir fizibilite çalışması gerçekleştirdi. 78.640,00TL bütçesi bulunan proje 15 Ocak – 15 Nisan tarihleri arasında yürütüldü.
Görme engelliler ile yapılan odak grup ve anket çalışmalarıyla gündelik yaşamda ve eğitimde ön plana çıkan ve AR-GE desteği ile çözülebileceği öngörülen sorun alanları tespit edildi. Yapılan araştırma, en önemli sorun alanlarının, bulunulan çevreyi tanıma, yaya ulaşımı, ev yaşamı, eğitim ve bilgiye ulaşma olduğunu, araştırmaya katılan görme engellilerin %80,5’inin “içinde bulunulan çevreyi tanıtan” bir teknoloji ürününü kesinlikle kullanmak istediğini ve yaşamlarını kolaylaştıracağına inandığını gösterdi.
Araştırma sonuçları çerçevesinde “Görme engellinin çevresini görenler gibi algılamasına yardımcı olacak, yazılım ve donanımdan oluşan bir sistem”in fizibilite çalışması yapıldı. Gündelik yaşamda, sadece görme engellilerin değil, herkesin kullanabileceği sistemin ana hatları Kare Kod, RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama), Giyilebilir Kamera ve Akıllı Telefon/Tablet’in entegrasyonundan oluşuyor.
Altı Nokta Körler Vakfı, proje sonuçlarını hizmet sağlayıcılar, politika yapıcılar ve AR-GE kuruluşları ile paylaşarak, görme engellinin içinde bulunduğu çevre ile etkileşimini kolaylaştırmayı amaçlayan ürünün geliştirilmesi için çalışmalara devam etmeyi hedefliyor.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...