Görme engellilerin % 80,5’i çevresinde bulunanları kendisine haber veren bir teknolojinin yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inanıyor. Altı Nokta Körler Vakfı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yürüttüğü Görme Engellilerin Günlük Yaşama ve Eğitime Katılımı Projesi ile engellilerin kent yaşamına katılımını kolaylaştıran teknoloji odaklı uygulamaların saptanması amacıyla bir araştırma ve buna bağlı […]
15 Nisan 2012 - 22:45 'de eklendi.
Görme engellilerin % 80,5’i çevresinde bulunanları kendisine haber veren bir teknolojinin yaşamını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inanıyor.
Altı Nokta Körler Vakfı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yürüttüğü Görme Engellilerin Günlük Yaşama ve Eğitime Katılımı Projesi ile engellilerin kent yaşamına katılımını kolaylaştıran teknoloji odaklı uygulamaların saptanması amacıyla bir araştırma ve buna bağlı olarak bir fizibilite çalışması gerçekleştirdi. 78.640,00TL bütçesi bulunan proje 15 Ocak – 15 Nisan tarihleri arasında yürütüldü.
Görme engelliler ile yapılan odak grup ve anket çalışmalarıyla gündelik yaşamda ve eğitimde ön plana çıkan ve AR-GE desteği ile çözülebileceği öngörülen sorun alanları tespit edildi. Yapılan araştırma, en önemli sorun alanlarının, bulunulan çevreyi tanıma, yaya ulaşımı, ev yaşamı, eğitim ve bilgiye ulaşma olduğunu, araştırmaya katılan görme engellilerin %80,5’inin “içinde bulunulan çevreyi tanıtan” bir teknoloji ürününü kesinlikle kullanmak istediğini ve yaşamlarını kolaylaştıracağına inandığını gösterdi.
Araştırma sonuçları çerçevesinde “Görme engellinin çevresini görenler gibi algılamasına yardımcı olacak, yazılım ve donanımdan oluşan bir sistem”in fizibilite çalışması yapıldı. Gündelik yaşamda, sadece görme engellilerin değil, herkesin kullanabileceği sistemin ana hatları Kare Kod, RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama), Giyilebilir Kamera ve Akıllı Telefon/Tablet’in entegrasyonundan oluşuyor.
Altı Nokta Körler Vakfı, proje sonuçlarını hizmet sağlayıcılar, politika yapıcılar ve AR-GE kuruluşları ile paylaşarak, görme engellinin içinde bulunduğu çevre ile etkileşimini kolaylaştırmayı amaçlayan ürünün geliştirilmesi için çalışmalara devam etmeyi hedefliyor.
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...