a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Akıllı gözlüklerden, reçeteli gözlüklere!

ABD’de bir milyon akıllı gözlük satılırken, bu sayının birkaç yıl içerisinde yüz milyonları bulması bekleniyor.

13 Mayıs 2019 - 8:08 'de eklendi ve 13525 kez görüntülendi. A+A-

Akıllı gözlüklerden, reçeteli gözlüklere!

Giyilebilir teknolojiler, birkaç yıldır teknoloji dünyasında herkesin dilinde olmasına rağmen, ilk elden bu cihazları deneyimleyebilenlerin sayısı oldukça az.

Ancak önümüzdeki birkaç yılda her şey değişebilir.

Giyilebilir teknolojiler, son birkaç yılda Silikon Vadisi’ni kasıp kavuran en yeni cihazların temelinde yer alıyor. Forbes’a göre, 16-24 yaş arası gençliğin yüzde 71’i, giyilebilir bir teknolojik cihaz istiyor. Bu büyüyen pazara baktığımızda ise, gelecekte Akıllı Gözlük teknolojisinin yerini reçeteli gözlüklere bırakacağını söyleyebiliriz.

Giyilebilir teknolojiler bir süredir varlığını sürdürüyor olsa da, sektörün en önemli olayı, 2013’te Google Glass’ın lanse edilmesiyle yaşandı. İlk etapta sadece seçilen kullanıcılara verilen bu gözlük, gelecekteki göz aksesuarlarının nasıl olacağına dair oldukça makul bir ön izleme sunuyor diyebiliriz.

Google Glass’ın lansmanından beri, teknoloji devlerinin büyük bölümü bu şık ürünlere yönelik ilginin farkına vardı ve kendi ürünlerini tasarlamaya başladı. Bunlar içerisinde Sony SmartEyeGlass, Apple iGlass ve Microsoft HoloLens’i sayabiliriz.

ABD’de bir milyon akıllı gözlük satılırken, bu sayının birkaç yıl içerisinde yüz milyonları bulması bekleniyor. Bu durum da, lens üreticilerinin değişen zamanlarda inovasyon yapması için inanılmaz bir fırsat yakaladığı anlamına geliyor.

Giyilebilir teknolojilerin bir alt dalı olan göz aksesuarları, aynı reçeteli gözlükler gibi kullanılabiliyor.

Uygun fiyatlı reçeteli göz aksesuarları konusunda lider perakende firmalarından olan Eyeglass World, ABD’De akıllı gözlük teknolojileri için reçeteli lens koleksiyonunu satışa çıkaracak ilk şirket olacak. Eyeglass World, dünyada Recon Jet, Vuzix M100 ve Epson Moverio gibi donanımların yanında bir dizi reçeteli lensi de tek bir çatı altında buluşturup satan ilk fiziksel marka konumunda.

Şirket, akıllı gözlüklerin eşsiz görsel taleplerini yerine getirebilmek için, Smart GOLD lensleri kullanan akıllı gözlük çözümleri sağlayıcısı Rochester Optical ile ortak bir çalışmaya gitti.

Epson America ürün yöneticisi Eric Mizufuka, “Epson Moverio gözlükler ve bu uygulamaların sağladığı arttırılmış gerçeklik ile, günlük yaşantımıza dahil olan etkileşimli ve dijital içeriğe ulaşım konusunda inanılmaz faydalar sağlanıyor.” diyor.

Biz de, National Vision Inc.’in başkanı ve COO’Su Bruce Steffey ile yaptığı kısa röportajı sizlere aktarmak istiyoruz. Sektörün önemli isimlerinden Steffey’nin bazı sorulara verdiği cevaplar şu şekilde:

Eyeglass World’ün sunduğu en eşsiz özellik nedir?
Akıllı gözlük cihazları için kişiselleştirilmiş, reçeteli lensler sunan ilk perakende zinciri biziz. Giyilebilir teknolojiler dünyasındaki mevcut engelleri aşma ve büyümeyi sürdürme açısından önemli bir adım attığımıza inanıyoruz.

Bu lansmanın, ülkedeki Eyeglass World mağazaları için anlamı nedir?
San Diego’daki tüm mağazalarımız bu yeni ürünlerle açılacak ve pazara sekiz veya daha fazla mağaza sunmayı amaçlıyoruz. Ek olarak, yakın gelecekte de tüm markalarımızın akıllı gözlükleri için reçeteli lensler satmayı planlıyoruz.

Mağaza deneyimi, müşteri bakış açısından nasıl bir etki yaratıyor?
Bu yeni Eyeglass World mağazalarında, normal gözlük satış bölümünden tamamen farklı, özelleştirilmiş bir alanımız bulunuyor. Bu ayrı alan, müşterilerin her bir cihazın sağladığı faydalar ve görselliği daha iyi anlaması için interaktif içeriğe sahip en son tablet teknolojileri ile donatılmış durumda. Müşteriler, her biri çok sayıda içerik ve uygulama dolu cihazları deneyip, bu yeni teknolojiyi kendi gözleriyle görebiliyor.

Akıllı gözlük kullanıcıları için reçeteli lens tasarımı neden bu kadar önemli?
Google Glass, Vuzix M100 gibi akıllı gözlük özelliklerine sahip cihazlar, optik endüstrisi için yepyeni zorluklar doğurdu. Uygun düzeltici lensler olmadan, özellikle de farklı cihazların farklı odaksal noktalarına göre tasarım yapılmadan, kullanıcılar akıllı gözlük teknolojisinin tüm faydalarını göremeyebilir. Reçeteli akıllı gözlük lensleri tarafından sağlanan çok daha kaliteli görsellik de, ilk akıllı gözlük kullanıcılarında görülen göz yorgunluğu gibi sorunları azaltabilir.

Vuzix’in kurucusu ve CEO’su Paul Travers ise “Eyeglass World’de giyilebilir akıllı gözlükler ile reçeteli lenslerin satışa çıkacak olmasından ötürü oldukça heyecanlıyız. Vuzix açısından bu cihazlara daha yaygın bir erişim sağlanması, çalışma ortamımızı da dönüştürerek çok daha kaliteli ürünler ile artan bir iş tatmini sağlayacaktır.” diyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Fatura/ Reçete teslim süresinin uzatılması Fatura/ Reçete teslim süresinin uzatılma...

Kurumumuz ile sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucularının 2024 Nisan ayında gönderecekleri fatura/reçeteler için teslim süresi uzatılmı...

Şubat Ayı Katılım Payı Ödemesi Şubat Ayı Katılım Payı Ödemesi

Şubat ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası neden karışık?

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler görevlerini sürdürmekte ısrarcı olacaksa acilen “dijital zihniyet kartı” edin...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkil...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kullanmaları gerektiği söylendiğinde bundan pek memnun olmadılar....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Fatura/ Reçete teslim süresinin uzatılması Fatura/ Reçete teslim sür...

Kurumumuz ile sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucularının 20...

Şubat Ayı Katılım Payı Ödemesi Şubat Ayı Katılım Payı Öd...

Şubat ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığ...

Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası nede...

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler gö...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazar...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kul...

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ ...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...

SGK Sözleşme toplantısı SGK Sözleşme toplantısı...

Yeni dönem SGK sözleşmesi masaya yatırıldı. Yıl içinde Optis...

Prizmatik düzeltmenin önemi Prizmatik düzeltmenin öne...

Binoküler çift görme, etkilenen kişileri günlük yaşamda cidd...

Kering Eyewear gelir rekoru kırdı Kering Eyewear gelir reko...

Kering'in gözlük bölümü 12 aylık dönemde pozitif gelir artış...

Zenith markası kimde kalacak? Zenith markası kimde kala...

Anılan hükümsüzlük kararının kesinleşmesini takiben ceza dos...

Gözlük Pazarı 2028’e kadar 172,42 milyar ABD dolarına ulaşacak Gözlük Pazarı 2028’e kada...

Dünya çapında gözlük pazarı pazarı 2020’de 105,56 milyar ABD...

Magazin HABERLERİ
Web TV