Aydın, ABD Savunma Bakanlığı Deniz Araştırmaları Ofisi tarafından “Genç Araştırmacı Ödülü”ne layık görüldü.
23 Mart 2017 - 13:33 'de eklendi.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosye Üyesi ve Northwestern Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Aydın, ABD Savunma Bakanlığı Deniz Araştırmaları Ofisi (ONR) tarafından, “Genç Araştırmacı Ödülü”ne layık görüldü.
TÜBA’dan yapılan açıklamaya göre Aydın, temel bilim ve mühendislik dallarında ödül alabilmek için Deniz Araştırmaları Ofisine başvuran 360 kişi arasından nanofotonik (optoelektronik biliminin bir alt dalı) alanında seçilen 3 isimden biri oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın,üzerinde çalıştığı projeyle ince optik malzemeler ve aygıtlar tasarlayıp üreteceğini belirtti.
Aydın, “ABD’de genç bilim insanlarının alabileceği en büyük ödüllerden biri ve çok değerli. Ödül kapsamında, 3 yıl boyunca 510 bin dolarlık bir bütçe verilecek. Ödülle, yeni ve verimli optik ve fotonik aygıtlar geliştirme konusunda çalışacağım. Yeni dizayn teknikleri ve nanofabrikasyon metotlarını birleştirip 100 nanometre kalınlığında mercekler tasarlayacağım.
Bu çalışma sayesinde gözlük camlarını, hissedilmeyecek inceliğe indirgemek mümkün olabilecek.
Bu ödül, çalışmalarımın orijinalliği ve teknolojiye gelecekte yapacağımız katkıların, Amerikan Devleti tarafından da tanınması anlamına geliyor.” değerlendirmesinde bulundu.
ABD Savunma Bakanlığının 1,7 milyar dolarlık araştırma bütçesine sahip olan Deniz Araştırmaları Ofisi, seçkin ve alanında en iyi genç bilim insanlarına “Genç Araştırmacı Ödülü” veriyor.
Genç bilim insanlarının, bu ödüle layık görülmesi, gelecekte buradan proje desteği alabilmeleri açısından önem arz ediyor.
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştird...
Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kulla...
Gerçek şu ki, gözlük ve kontakt lensler halen görme bozukluk...
Süreyi geçirmeyin, hizmet devamlılığı ve hasta memnuniyeti i...
Almanya Gözlükçüler Birliği (ZVA), Yazılı olarak yapmış oldu...
Avustralyalı araştırmacılar, düzenli göz testlerinin bunama ...
Sağlık Bakanlığı, halk sağlığını korumak ve vatandaşların gü...
Alakasız SGK Belgeleriyle Optik Sektörü Hedefte – 200 TL’lik...
Küresel kontakt lens pazarı, 2024 itibarıyla yaklaşık 10 mil...