a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Haydi Tanışalım!

Öncelikle biraz kendimden, kim olduğumdan, optisyenlikle olan derin bağımdan ve bu köşede neler hakkında yazacağımdan bahsederek başlayacağım.

27 Kasım 2021 - 23:23 'de eklendi ve 2863 kez görüntülendi. A+A-

Haydi Tanışalım!

Mesleğim optisyenlik olmasa da bu konuda yaşımdan büyük laflar edebilirim, çünkü anne karnından itibaren bir „gözlükçü“ dükkanının içinde büyümüş, yıllarca alt çekmecelerdeki gözlük bezlerini çalıp oyuncak bebeklerine elbise dikmiş biriyim ben.

Hem annem, hem de babam mesleğin en eski emekçilerinden ve bununla da her zaman çok gurur duymuşumdur. Şimdi gözlükçüler ne kadar mağaza, ne kadar dükkan bilmiyorum ama ben İstanbul’da müşterilerinin numaralarının telefon defterinde yazıldığı bir esnaf dükkanında büyümüş, Almanya’da yaşayan bir bilimsel araştırmacıyım.

Hani armut dibine düşüyor derler ya, ben de çok uzağa düşmeden İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun olup sağlık sektöründeki yerimi aldım. Yüksek lisansımı ise Düsseldorf şehrindeki Heinrich-Heine Üniversitesi’nin Sinir bilim bölümünde tamamladım.

Hayatımın her evresinde sorgulayan, inceleyen ve düşünen bir insan olmam, beni üniversite sonrası bilimsel kariyerim haricinde farklı yollarda da yürümeye itti. Aret Vartanyan’ın kurduğu Yaşam Atölyesi’nden „Dönüşüm Danışmanlığı“ eğitimimi aldıktan sonra öğrenci olarak geldiğim Düsseldorf’ta kendim gibi master öğrencilerine ders verebilmek ve onlara destek olabilmek için „Farklı Kültürlerle Çalışmak“ adlı eğitimi tamamladım. İstanbul gibi çok kültürlü bir şehirde, bir günde bir sürü insanın gelip bir kaç saatini geçirdiği bir gözlükçü dükkanında büyüyüp gelmiş biri için buradaki farklılıklara uyum sağlamak pek de zor olmadı.

Peki ben ne mi yapıyorum ? Bir süredir de Oğuzhan Ceyhan Akademi’den almakta olduğum astroloji eğitimlerimi, bilimsel bakış açımla harmanlayarak kendi alanında uzman kişilere kurumsal ve kişisel danışmanlıklar veriyorum.

Peki kim bu uzman kişiler derseniz, o zaman bugün biraz Satürn’den bahsedeceğim size.

Astrolojide satürn gezegeniyle özdeşleştirilir uzmanlık. Satürn, gökteki otorite, kişisel haritalarda ise çoğunlukla baba figürü olarak karşımıza çıkar. Var olan ve bir başlangıcı olan her şeyin bir yıldız haritası olduğunu bilİyor muydunuz? Satürn’den bahsetmeden önce belki yıldız haritalarından bahsetmeliyim biraz. Antik Roma’dan, Antik Yunan’a, ve hatta Osmanlı’ya bir çok eski ve köklü uygarlık yıldızların, gezegenlerin, gök cisimlerinin konumlarına bakarak bunlardan anlamlar çıkarmış. Bir çok imparatorun savaşlara gitmeden astrolojik danışmanlık aldığı, çiftçinin hasat gününe karar vermek için yıldızlardan belirli işaretler beklediği, bir kralın saltanatının uzun süreli olup olmayacağına gezegenlerin konumları takip edilerek bakıldığı bilinir.

Gerek bir insanın doğum haritası için, gerekse bir işletme için en önemli yapılardan biri de Satürn’dür. Satürn birlikte hareket etmekte olduğu her gezegeni ve o gezegene ait etkileri kısıtlar. Örneğin iletişim gezegeni olan merkürle birlikte seyahat ediyor ise iletişim zorlukları yaratır. Bir çocuğun haritasında belki diğer etkilerle birleşince bir konuşma bozukluğunu bile gösteriyor olabilir. Bu bir işletmenin haritası için de böyledir.

Satürn’ü sağlam bir konumda ise yıkılması güç, sağlam bir kuruluş oluşmuştur, belki benim babamın küçük bir semtteki, mütevazı dükkanı gibi yıllarca ekonomik krizlere, ülkemizin ve iç ekonomimizin aldığı sert etkilere dayanıp, kendi varlığını sürdürmeye devam edecektir. Bir doğum haritasında maddi kaynaklarla ilişkili alana gelen Satürn, belki de işletmenin bereketini kısıtlayacaktır. Kimi şirket için artık hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen E-ticaret büyük şanslar getirecekken, kimi şirket belki de iletişimini güçlendirmek için küçük eğitimler alacak veya iletişim alanında başarılı astrolojik tabirle merküryen çalışanlar ve satış danışmanları bulacaktır.

Her birinizin ve her bir işletmenin hikayesini dinlemeyi ve bazen bunlar hakkında yazmayı da çok isterim. Şimdilik birbirimizin hayatına hoşgeldik! Cumartesileri bu köşeye de bir göz atmayı unutmayın, belki arada gelmekte olan hafta için tüyolar da veririm.

Sevgiler

Çagla Akagündüz

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayınız
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(2 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Derya Gülmen
Derya Gülmen
28 Kasım 2021 14:54

Tebrikler. Gurur duyduğumuz gençlerden biri daha …

Levent Akagündüz
Levent Akagündüz
28 Kasım 2021 13:39

Güzel kızım;
Harika yazını okudum. Gerçekten anlattığın gibi gözlükçü dükkanında fibershinik marka camcı elması ile kesilmiş cam parçalarının içinde doğdun ve büyüdün. Annen dükkandan eve geçtikten 2 saat sonra doğuma gitti. Kısacası mesleğin mürekkebini yaladın tozunu yuttun. Bu anlamda sanada bir miktar gözlükçülük bulaştı. Girişim yaptığın her yolda aldığın başarılı yolu ,bu uğurdada almanı temenni ederim. Seni seven baban…

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Magazin HABERLERİ
Web TV