a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Hayatta Kalma Modu!

Sektör 2021’de neden ve nasıl pazar payı kazanacak?

17 Aralık 2020 - 10:51 'de eklendi ve 2104 kez görüntülendi. A+A-

Hayatta Kalma Modu!

COVID krizinin zirvesinde, çoğu işletmenin pandemiye yönelik iki yaklaşımdan birini seçtiğini gördük.

Birincisi, şirketlerin sadece hayatta kalmayı umarak tüm pazarlama ve yatırımlarını kestikleri “Hayatta Kalma Modu” idi. İkincisi, şirketlerin pazarlamalarını artırdığı, şirketlerini ve çalışanlarını korumayı amaçlayan modeli idi.

2021’e baktığımızda, pazar payı kazanmak için kimin şu anda daha iyi konumda olduğu belli değil. Ayakta kalmayı ümit eden müesseseler, artık müşterilerinin kalplerini ve zihinlerini yeniden kazanmak için savaşıyorlar. Yılın son günlerindeki umutlar yavaş yavaş 2021’e taşınırken sektörün dinamikleri yeni yılın neler getireceğini tahmin etmeye çalışıyorlar.

2021 yılının da Optik sektörü açısından gelen bilgilere, oluşan şartlara göre şekilleneceğini tahmin ediyoruz. Günlerdir, aylardır salgının yarattığı krizi ekonomik rakamlarla anlamaya çalışıyoruz ama belki de rakamsal kayıpların yanında virüs salgınının tüm sektörlerde olduğu gibi optik sektöründe de bazı değişimleri getireceğini öngörmemiz ve salgın sonrası dönem için hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Kamu bankalarından sağlanan sembolik kredilerin geri ödeme zamanı geldi çattı bile! Halen bir çok müessesenin bu kredileri ödeyecek durumu yok, çünkü kriz devam ediyor. Dileğimiz bir an önce yeni desteklerin gündeme gelmesi ve bu zor günlerin hızlıca sona ermesi.

PANDEMİNİN OLUMLU YANLARI OLDU MU?

Pandemi süreci tüm olumsuzluklarına rağmen hepimizin yeni şeyler öğrendiği bir dönem de oldu. 2020’yi belki kayıp bir yıl olarak geride bırakıyoruz ama 2021’e de yeni kazançlarla giriyoruz. Sektörün pek çok aktörü pandemi sürecini, ertelediği işleri hayata geçirmek için değerlendirdi. Bu süreçte daha önce gözden kaçan pek çok ayrıntı fark edilip yeni yöntemler hayata geçirildi.

COVID-19 salgını sürecinde; sadece reçete akışı ve müşteri davranışı değil, aynı zamanda çalışma şekilleri de değişti. Yeni yılın ilkbahar aylarından itibaren bir çoğumuz sektör de hareketliliğin başlayacağını öngörüyoruz. Pandeminin getirdiği bazı endişeler hemen yok olmayacak, olmamalı da.

Dünyanın belki de son yüzyılda yaşadığı en kötü bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Geçen yıl bu zamanlar şu an yaşadıklarımızı birileri bize “böyle böyle olacak” diye anlatsa muhtemelen “aklını kaçırmış olmalı” diye değerlendirirdik. Ancak gelişmeler öyle bir hal aldı ki televizyonlarda geçmiş yıllarda komplo teorisi olarak seyrettiğimiz virüs merkezli tehdit filmleri bir de baktık gerçek oluverdi.

2020 yılı içerisinde tüm dünyayı saran COVID-19 virüsü, insanoğlunun birçok alışkanlığı ve davranışını temelinden sarstı, ülke ekonomilerine zarar verdi ve birçok sektörü yerle bir etti. Ülkemizde bu krizin etkilerinin azaltılmasına yönelik bazı çabalar var ancak yine de sektörün bileşenleri ekonomik açıdan oldukça zor durumda.

BİZİ NE BEKLİYOR?

Geleceğe yönelik iki farklı görüş olduğunu söylemek mümkün. Bunlardan ilki Aralık ayı sonlarına doğru dünya genelinde başlaması beklenen aşılama çalışmaları ile ilaç geliştirilmesine dair haberlere dayanıyor. Bu görüş 2021 yılında hızlı bir toparlanmanın yaşanacağına işaret ediyor.

Diğer görüş ise biraz karamsar. Buna göre COVID-19 virüsü etkilerini daha uzun yıllar sürdürecek ve insanların kısıtlı yaşam sürdürmelerine neden olmaya devam edecek. İnsanların bu dönemde gelir seviyelerinin düşmesi ve bütçelerinin azalması bu görüşü destekliyor. Biz elbette bu görüşü benimsemiyoruz. İnsanlar virüsün gerilemesi sürecinde ayıracakları bütçelerini bir şekilde temin ederler diye düşünüyoruz.

Temennimiz virüsün mutasyona uğrayarak ortadan yok olması. Bu olmazsa aşı ve ilaçların COVID-19 karşısındaki mücadelede başarı sağlaması. Bu sayede vaka ve ölüm sayılarının azalarak dünyanın yeni normalden yeniden eski normale dönüş yapmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araştırması

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı bir konumdadır. Gözlük kullanma oranı gelişmiş ülkelerde % 55 civarında olu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenler de belirli koşulları taşımaları halinde sürücü belgesi sahibi olabilir.....

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Camiamıza Sabır ve Başsağlığı Dileriz....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Magazin HABERLERİ
Web TV