Bilindiği üzere; 12.06.2017 tarihi itibari ile tıbbi cihaz kayıt/bildirim işlemleri, ürün hareketleri ve ilgili diğer iş ve işlemler Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden takip edilmektedir.
23 Eylül 2020 - 13:36 'de eklendi.
11.09.2017 tarihi itibariyle optik ürünlerde, 02.07.2018 tarihi itibariyle Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği kapsamındaki tıbbi cihazlarda ve 01.10.2018 tarihi itibariyle Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamındaki sınıf III risk düzeyine sahip tıbbi cihazlarda tekil takip süreçleri başlatılmıştı.
ÜTS sisteminin aktif olarak kullanılmaya başlanılmasıyla birlikte iki yıllık süre sona erdi. Sisteme e-devlet, e imza veya mobil imza ile giriş yapılıyor. Üts sistemine geçiş aşamasında gözlük sektörü olarak almış olduğunuz iki yıl sözleşmeli e imza süresini doldurmuş olması nedeniyle çalışmayacaktır.
‘E imza sadece firmayı kayıt edebilmek için olması gereken bir işlem devamı e devlet üzerinden yapılabilir alınmasına gerek yoktur.’
E imza ile ÜTS sistemine giriş gerçekleştirenlerin e imza modülünü almış oldukları firma ile iletişime geçerek kullanım sürelerini uzatabilirler. Sisteme e devlet üzerinden giriş yaparak ta işleminize devam edebilirsiniz.
Yeni Optisyenlik Müessesesi açacak olanların yapması gerekenler
–ÜTS’ye, tedarikçi firmalar tarafından girilen ürünler, aynı sistem üzerinden kabul edilecek ve son tüketiciye verilen ürünler bu sistemden düşülecek. Tedarik firmalarının, optisyenlik müesseselerine ürün sevk etmeleri için müşterisi olan optisyenlik müesseselerinin, firma tanımlayıcı numaralarını bilmesi gerekiyor.
–Gözlük camı ve çerçevesi ve kontakt lensler de sisteme dahildir.
–Firma Tanımlayıcı Numaraları’nın, Medula Optik Sistemi’nde firma bilgilerinin bulunduğu sayfaya girilmesi gerekiyor. SGK’lı bir hastaya verilen gözlüğün reçetesi Medula Optik Sistemi’ne girildiğinde, Medula Optik Sistemi ile entegre edildiği için sistemden otomatik olarak düşülüyor.
–ÜTS’deki kayıtların tamamlanması için mutlaka ‘e-imza’ alınması gerekiyor.
–Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) numaralarını, bağlı olunan il sağlık müdürlüklerinden veya Odalardan öğrenmek mümkün.
–Firma Tanımlayıcı Numaraları, https://titubb.titck.gov.tr/ adresinde bilgi bankası kategorisi altında ‘firma bul’ butonu ile sorgulanabilir. Sorgulamada firma bulunmuyorsa ve firmanın bu listede bulunduğu kesin ise ÜTS sistemine giriş yaparak boşluklar doldurulmalı. Firma Tanımlayıcı Numarası’nı soran boşluğa, ‘yok’ seçeneği tıklanırsa, sistem yeni bir Firma Tanımlayıcı Numarası üretecek.
–Firma Tanımlayıcı Numaraları, ürün alınan tedarik firmalarına mutlaka bildirilmeli. Aksi takdirde ürün sevkiyatı gerçekleşmeyecek.
–Ürün teslim alındığında, teslim alındığını belirten sağ üstteki buton tıklanmalı, daha sonra ürün satıldığında da mutlaka ürünün sistemden çıkışı gerçekleştirilmelidir.
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) tarafından Marmara Deni...
Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlüklerinin talimatıyla İlle...