5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun ve Kanuna istinaden çıkartılan Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmeliğin 12. ve 24 üncü maddesinin ikinci fıkrası hükümlerine göre yeni “Tabela Standartı Taslağı” derneklerin görüşüne sunuldu.
24 Nisan 2017 - 1:29 'de eklendi.
Optisyenlik Müesseseleri Vitrin ve Tabelaları değişiyor.
Derneklerin görüş ve önerilerine açılan “taslak kılavuz“, gelecek görüş ve önerilerin ardından alacağı son şekliyle, yakın bir süre sonra uygulamaya konulacaktır.
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığının 18.04.2017 tarih ve 78489059 – 010 – E.85463 sayılı yazısı ile 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun ve Kanuna istinaden çıkartılan Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmeliğin 12. ve 24 üncü maddesinin ikinci fıkrası hükümlerinin uygulanmasını göstermek amacı ile ” Optisyenlik Müesseseleri ve Tabela Standartları Kılavuzu Taslağı” hazırlanmıştır.
Taslağın düzenlenmesi sonrası Optisyenlik müesseselerinin bu maddeleri dikkate alarak hareket etmeleri ve uygulamaları gerekecektir.
Saygılarımızla,
Optisyenlerin Müesseseleri Vitrin ve Tabela Standartları Kılavuzu için Tıklayınız
Danıştay kararı sonrası ithalatçılar çıkmazda: Belgeler alın...
Del Vecchio’nun mirasçıları arasında artan bir çoğunluk, hol...
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...