a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Elektrikli Gözlükler Geliyor

Mühendisler, sıvıları esas alan merceklerle, kullanıcı ne görüntülediğini tekrar odaklamak için “esnek” hale getiren gözlük geliştirdiler.

18 Nisan 2017 - 10:33 'de eklendi.

Elektrikli Gözlükler Geliyor

Ulusal Biyomedikal Görüntüleme ve Biyomühendislik Enstitüsü (NIBIB) tarafından finanse edilen mühendisler, kullanıcı tarafından görüntülendiğinde yeniden odaklanmak için “esnek” olan sıvı bazlı merceklere sahip gözlük geliştirdiler.

Ayarlanabilir “akıllı gözlükler”, elektrik ve bilgisayar mühendisliği profesörü Carlos H. Mastrangelo, doktora öğrencisi Nazmul Hasan önderliğinde bir Utah Üniversitesi ekibi tarafından geliştirildi.

NIBIB program direktörü Andrew Weitz, “Gözlük, görme düzeltmesine tek boyutlu yaklaşımı geliştirme amacı ile etkileyici bir dizi elektrik, mekanik, optik, algılayıcı ve bilgisayar teknolojisi içeriyor” dedi. , Uzmanlığı biyoelektronik vizyon teknolojilerini içermektedir.

Gözlük, gözün doğal lensinin davranışını taklit edecek şekilde tasarlanmıştır. Bireyin baktığı her yerde odaklanmak için bükülme: yakın, uzak veya aralarında. Ne yazık ki, çoğumuz için, yaş ilerledikçe lensler daha sert hale geliyor ve farklı mesafelerde odaklanmak için yeterince bükme yeteneğini kaybediyor.

Standart gözlükler, yaşlanma gözümüzün odaklanamayacağı virajı telafi eder. Farklı mesafelerde birden fazla mercekli bifokaller, trifokaller veya aşamalı mercekler gibi gözlük değişikliğinde düzenli olarak değiştirilmesi gereken gözlüklerin kullanılmasını gerektiren birden fazla mesafeye odaklanamıyorsanız bu durum daha da karmaşıklaşıyor.

Araştırma ekibi tarafından oluşturulan gözlüklerin merkezi teknolojisi, esnek membranlar arasında sıkışmış net bir kalın sıvı olan gliserinden yapılmış lenslerdir. Mercekler, odaklamalarını ayarlamak için zarların bükülmesine neden olan bir elektromekanik sisteme sahip çerçevelere monte edilmiştir. Objektifin esneme ve bükülme kabiliyeti, tekli objektifin çoklu objektifler gibi hareket etmesini sağlar.

Gözlükler, iki kritik değişkenle çalışan karmaşık bir bilgisayar algoritması nedeniyle çoğu insanın geniş aralıklarında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bir, kullanıcının bağlı bir mobil uygulama kullanarak sisteme girdiği gözlük reçetesi. Diğeri, kullanıcının aradığı yerdir – özellikle de ne kadar uzakta. Bu bilgi, kullanıcıların baktıkları yeri belirlemek ve kesin mesafeyi sağlamak için kızılötesi ışık darbeleri kullanan gözlük köprüsüne monte edilen bir sensör tarafından sağlanmaktadır.

Kullanıcının reçete bilgileri ve mesafe bilgisi kombinasyonu, kullanıcının görüntülediği nesneye odaklanmasına izin vermek için sıvı lenslerin şeklini anında ayarlamak için algoritma tarafından kullanılır. Dikkat çekici bir şekilde, eğer kullanıcı başka yerlere bakarsa, yeni mesafeye odaklanmak için gereken objektif şeklindeki değişiklik 14 milisaniyelik bir şaşırtıcı 25 kez göz kırpma değerinden daha hızlı yapılır.

Mastrangelo, “Teorik olarak, bir kişinin satın almak zorunda kalacağı tek gözlük bu olacaktı, çünkü odaklanılan problemlerin çoğunluğunu düzeltebilirler” diyor Mastrangelo. “Kullanıcılar, görüşlerini değiştirirken yeni reçetelerini girmek zorundalar.”

Şarj edilebilir bir pil dahil olmak üzere birçok teknoloji barındırdığı için şu anki prototip hantal taraftadır. Bununla birlikte, araştırma ekibi onları daha küçük ve daha hafif hale getirmek için sürekli geliştirmektedir. Bir başlangıç ​​şirketi olan Sharpeyes, Merceklerin piyasada yaklaşık üç yıl içinde bulunması amacıyla ticarileştirmeye yönlendirildi.

Bu çalışma U01EB023048 no’lu hibe ile Ulusal Biyomedikal Görüntüleme ve Biyomühendislik Enstitüsü tarafından desteklenmiştir.

DIŞ HABERLER

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
OptisyeninSesi e dergi/ 137.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 137.Sayı

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebilir, 7/24 Erişim, İndir & Oku....

Gözlükten Kurtulma Hayali mi, Gerçek mi? Gözlükten Kurtulma Hayali mi, Gerçek mi?...

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sait Eğrilmez, yaşa bağlı yakın görme bozukluğu yaşayan bireylerin gözlükten kurtulma umutlarını değe...

Karanlığı Aydınlatan Buluş Karanlığı Aydınlatan Buluş

Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştirdi....

Warby Parker Ortaklığıyla Yeni Platform Warby Parker Ortaklığıyla Yeni Platform...

Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kullanıcıların stilinden ödün vermeden teknolojiyi deneyimlemelerini sağlıyor....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
OptisyeninSesi e dergi/ 137.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 1...

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...

Karanlığı Aydınlatan Buluş Karanlığı Aydınlatan Bulu...

Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştird...

Warby Parker Ortaklığıyla Yeni Platform Warby Parker Ortaklığıyla...

Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kulla...

Lazer Göz Ameliyatları Hakkında Gerçekler Lazer Göz Ameliyatları Ha...

Gerçek şu ki, gözlük ve kontakt lensler halen görme bozukluk...

Sözleşme Yenilemede Son Gün 30 Mayıs! Sözleşme Yenilemede Son G...

Süreyi geçirmeyin, hizmet devamlılığı ve hasta memnuniyeti i...

Reçete için ekrana değil, uzmana bakın! Reçete için ekrana değil,...

Almanya Gözlükçüler Birliği (ZVA), Yazılı olarak yapmış oldu...

Düzenli göz muayeneleri bunama riskini belirliyor Düzenli göz muayeneleri b...

Avustralyalı araştırmacılar, düzenli göz testlerinin bunama ...

İlaca müdahale edildi, peki optik ürünler ne zaman gündeme gelecek? İlaca müdahale edildi, pe...

Sağlık Bakanlığı, halk sağlığını korumak ve vatandaşların gü...

TOOMAD Başkanı’ndan SGK’ya Dilekçe! TOOMAD Başkanı’ndan SGK’y...

Alakasız SGK Belgeleriyle Optik Sektörü Hedefte – 200 TL’lik...

2024-25 Mali Yılında Güçlü Büyüme 2024-25 Mali Yılında Güçl...

Küresel kontakt lens pazarı, 2024 itibarıyla yaklaşık 10 mil...

Magazin HABERLERİ
Web TV
error: İçerik korumalıdır!!!