Devlet kadro istihdamında KPSS puanına ihtiyaç vardır. Lisans mezunları bu haktan mahrum edilmemelidir.
16 Aralık 2016 - 10:37 'de eklendi.
Devlet kurumlarında kadro optisyenlerin en doğal hakkıdır.
Devlet kadrosu istihdamında şüphesiz KPSS puanına ihtiyaç vardır ve şu an optisyen unvanına sahip olup da lisans mezunu binlerce optisyen bulunmaktadır.
İki yıllık optisyenlik programını bitiren binlerce optisyen, dikey geçiş yaparak iki yıl daha okumuş ve lisans sahibi olmuşlardır.
Bu yüzden kadro talebinde bulunulurken bu durum göz ardı edilmemeli ve optisyenlik ön lisans diplomasına sahip meslektaşlarımıza tanınan KPSS P3 Puanları ile giriş hakkı lisans mezunu optisyenlere de verilmelidir.
Lisans mezunu optisyenler, ön lisans kpss sınavına girememek de ve kpss p93 puanı olmamaktadır. Bu da optisyenlik kadro tercihinde lisans mezunlarında mağduriyet oluşturmaktadır. optisyenlik eğitimi iki yıllık olması nedeni ile eğitimine başka bir bölümde iki yıl daha okuyarak lisans eğitimini tamamlamış optisyenler adeta cezalandırılmaktadır.
Kamu da optisyenlere açılacak kadro için, bizlerinde aday olabilmesine olanak sağlayacak KPSS sınavına girebilmemize imkan verilmesini istiyoruz.
Lisans Mezunu Optisyenler
NOT: Lisans mezunu olan bir aday KPSS önlisans sınavına giremez başvuruda bulunamazlar. Lisans mezunu olan bir adayın KPSS Önlisans sınavına başvuruda bulunmaya çalıştığında ÖSYM sistemi tarafından KPSS Önlisans sınavına Lisans mezunu olduğunuzdan dolayı başvuruda bulunamazsınız gibi bir uyarı mesajı çıkmaktadır.Lisans okuyan fakat halen lisans mezunu olamayan adaylar KPSS Önlisans sınavına başvuruda bulunabilirler.
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Çocuğunuzun görme sorunları olup olmadığını nasıl anlarsınız...
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...