Denizli-Sağlık alanında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı, TRT, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) öncülüğünde organize edilen “Sağlık Anadolu” Projesi’nin Denizli uygulaması başlatıldı. Ülke genelinde 100 uzman hekimin 16 bin kilometre yol kat ederek, “Obezite, kadın ve çocuk sağlığı, kanser, kalp sağlığı, organ nakli, aile hekimliği, göz sağlığı, ağız ve diş sağlığı” konularında halkı bilinçlendirmek […]
16 Mart 2011 - 0:00 'de eklendi.
Denizli-Sağlık alanında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı, TRT, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) öncülüğünde organize edilen “Sağlık Anadolu” Projesi’nin Denizli uygulaması başlatıldı.
Ülke genelinde 100 uzman hekimin 16 bin kilometre yol kat ederek, “Obezite, kadın ve çocuk sağlığı, kanser, kalp sağlığı, organ nakli, aile hekimliği, göz sağlığı, ağız ve diş sağlığı” konularında halkı bilinçlendirmek üzere çeşitli çalışmalar yapacağı projenin Denizli ayağı yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonu’nda “sarı nokta” göz hastalığı ve “evde sağlık hizmeti” uygulaması düzenlenen programla başladı.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Avni Murat Avunduk, “sarı nokta” adlı göz hastalığı konusundaki sunumda, hastalığın yaşa bağlı ve merkezi görmeyi engelleyen bir rahatsızlık olduğunu belirtti.
Hastalığın, vücut metabolizmasındaki atıkların merkezi görmeyi sağlayan yerde birikmesiyle oluştuğunu anlatan Avunduk, “Genelde 60 yaş üzerindekilerde görülür. Sarı nokta göz hastalığında bayanlar daha riskli gruptur. Sigara ve alkol kullanımı, damar sertliği, şeker hastalığı, tansiyon hastalığa yol açan etkenlerdendir” dedi.
–EVDE SAĞLIK HİZMETİ-
Programda, Denizli’deki sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş da özürlü ve yatağa bağımlı yaşayan hastalara “Evde Sağlık Hizmeti” verildiğini belirtti. Taş, aile sağlığı merkezleri ve devlet hastanelerinde görevli personelle ilde halen 2 bin dolayında kişiye bu hizmetin sunulduğunu bildirdi.
Aynı zamanda “Özürlü Veri Tabanı” oluşturduklarını, 2010 yılı sonu itibariyle 13 bin kayıt yapıldığını, bu rakamı tüm özürlülere karşılık gelecek şekilde geliştireceklerini söyledi.
Bu arada proje kapsamında öğrenciler, gezici sağlık otobüslerinde sağlık taramasından geçirildi.
“Sağlık Anadolu” Projesi, 20 Aralık 2011 Ankara’da sona erecek.
20 Nisan 2025 günü, Türk optik camiası için unutulmaz bir ve...
“Optisyenlik müesseselerinde, gözlük camı, çerçevesi ve kont...
Depremler, sadece fay hatlarını değil, toplumsal refleksleri...
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...