İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Optisyenlik Program Başkanı Öğr. Gör. Derya Gemici Deveci, öğrencilerini sektöre nasıl donanımlı hazırladıklarını anlattı…
18 Temmuz 2016 - 12:55 'de eklendi.
Kemerburgaz Üniversitesi Optisyenlik Programı Sektöre Nitelikli Ara Eleman Yetiştiriyor.
Türkiye’nin en güçlü vakıf okullarından biri olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Optisyenlik Programı ile göz doktoru tarafından tanısı konulmuş hastaların düzenlenen reçetelerine göre, görme bozukluklarının düzeltilmesi veya hafifletilmesi için hazırlanmış optik gereçleri tedarik edip, hastaya uygulayabilecek düzeyle eğitim görmüş sağlık elemanları yetiştirmeyi amaçlıyor.
Optisyen unvanı alan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunları, genel halk sağlığı bilgisine sahip, girişimci ve kendini yenileyebilen, mesleği ile ilgili sağlık ve emniyet tedbirlerini gözettiği gibi çevresel, toplumsal ve etik problemleri ve bunlarla ilgili sorumluluklarını bilen, sağlık elemanlar olarak yetişiyor.
Müfredatta verilen uygulama eğitimlerini destekleyici teorik bilgiler ışığında çağdaş elektronik makine ve teçhizatla donatılmış 25 kişilik İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Laboratuvarında öğrencilere, mesleki deneyim kazanabilecekleri uygulama eğitimleri, uzman optisyenler tarafından veriliyor. Bu programdan mezun olan öğrenciler, aldıkları hem teorik hem de uygulamalı eğitimler ile kendi gözlükçü dükkanını açabilecek donanımlı ve kalifiye tek yetkili eleman olarak sektöre giriyorlar.
Eğitim öğretim boyunca düzenlenen sektörel geziler ile öğrencilere sektördeki tanınmışlığı artırma ve meslek hayatlarında kullanabilecekleri bilgileri sağlama şansı sunuluyor. Mezunlar aynı zamanda sağlık teknikeri unvanını kazanarak özel sektörde optisyenlik müesseselerinde mesul müdürlük yapabiliyor; optik alanında özel sektörde de iş bulabiliyor.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı yardımıyla öğrenciler, yalnızca iki yıl değil, dilerlerse sürdürebilecekleri iki yıl ötesi eğitimleri için de gerekli donanıma sahip oluyor.
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Çocuğunuzun görme sorunları olup olmadığını nasıl anlarsınız...
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...