İstanbul’da, gümrük muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, 4 milyon 249 bin TL değerinde gümrük kaçağı güneş gözlüğü ele geçirildi.
22 Mart 2016 - 19:26 'de eklendi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattına gelen bir ihbarda, Doğubayazıt’tan kargo ile İstanbul’daki bir kişiye gümrük kaçağı eşya gönderildiği bilgisi alındı.
Alınan bilgi çerçevesinde ekipler tarafından kargonun gönderileceği firmada yapılan araştırmalarda firma kayıtlarında gerçekten böyle bir gönderinin olduğu teyit edildi. Eşyanın teslim edileceği adreste güvenlik önlemi alınarak gönderi takibe alındı.
Teslimatın ardından alınan arama ve el koyma kararına istinaden kargonun teslim edildiği iş yerine girilerek suçüstü yapıldı.
Yapılan aramada, 10 koli içerisinde ünlü bir markaya ait 5 bin güneş gözlüğü tespit edildi. Arama esnasında iş yerine başka bir kargo firması ile yeni bir gönderi geldi. Ekipler bu kargoyu da incelemeye aldı. Yeni kargoda da yapılan kontrolde aynı markaya ait 5 bin güneş gözlüğü daha ele geçirildi.
Yurda kaçak olarak sokulduğu tespit edilen gözlüklerle ilgili herhangi bir fatura belgesine rastlanmadı. Bunun üzerine güneş gözlüklerine mahkeme kararıyla el konuldu.
Ele geçirilen 10 bin güneş gözlüğünün piyasa değerinin toplam 4 milyon 249 bin 770 TL olduğu anlaşıldı.
Kaçakçılık olayı ile ilgisi olan şahıslar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
İnternette ‘mim’ kültürünün en sevdiğim karakterlerinden bir...
Görme bozukluğu veya sürücülerin gözlük takmaması nedeniyle ...
Sağlık Alanında Önemli Düzenlemeler Getiren Kanun Teklifi TB...
Meclis Başkanlığı’nın Temmuz ayında da çalışmalara devam ede...
Öğrenciler meslek öğrenmek için girdikleri stajlarda temizli...
Uzmanlara göre Türkiye’de güneş gözlüğü satışlarının yaklaşı...
Danıştay kararı sonrası ithalatçılar çıkmazda: Belgeler alın...
Del Vecchio’nun mirasçıları arasında artan bir çoğunluk, hol...
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
DoğuBeyazıt da gümrük muhafaza diyorsunuz amma kullandığınız resimler istanbul emniyet resimleri nasıl haber
Haberi okurken tamamını okumak gerekir. Haberde; Doğubayazıt’tan kargo ile İstanbul’daki bir kişiye gümrük kaçağı eşya gönderildiği bilgisi alındı.Kaçakçılık olayı ile ilgisi olan şahıslar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Yazıyor. Olay İstanbul da gerçekleşiyor. Lütfen yazıyı tam okuyunuz.