09:01 - 15 Temmuz Günümüz Kutlu Olsun.
16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Genel Başkanı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Ersöz: “On yıl önce belirlenmiş ve hiç artmamış SGK fiyatlarıyla çalışmak zorunda kalan hekimimiz ne yapsın?” diye soruyor.
26 Şubat 2016 - 14:00 'de eklendi.
TOD Başkanı sözlerine şunları ekliyor: “On yılda hangi giderlerimiz, hangi masraflarımız sabit kaldı da bu fiyatlara mahkum ediliyoruz?
Katarakt ameliyatları sırasında iyi kalitede, uzağı-yakını birlikte net gösteren, astigmatizmayı düzelten göz içi lenslerini düşük bütçelerden ötürü istediğimiz ölçüde kullanamıyoruz. Yüksek standartta malzeme kullanmak isteyen, ama hangi şartlarda üretildiği belli olmayan malzemeleri kullanmak durumunda kalan hekimlerimiz var. Yüksek standartta hizmet vermek isteyen hekimlerimiz, kalitenin farkını hastasından talep etmek zorunda kalıyor.”
HEKİMLER KARŞILIĞINI ALAMIYOR!
TOD başkanlığınız süresince gerçekleştirmeyi düşündüğünüz yeni çalışmalarınız/projeleriniz var mı?
Üyelerimizin her alanda haklarını savunmak birinci önceliğimizdir. Özel ve kamu kesiminde çalışan hekimlerimizin emeklerinin karşılığını alamadıkları açıktır. Bu sağlanamadığı takdirde nihai olarak halkımızın göz sağlığı tehlikeye girmektedir. Bu yönde çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz. Hekimlerimizin bilgi ve becerilerinin çok daha yüksek noklalara erişmesi için katkı ve desteklerimiz artacaktır.
SORUNLARIN ÜZERİNE GİDİLMELİ
Türkiye’de göz sağlığı alanında iyileştirilmesi gereken konular nelerdir?
O kadar çok şey var ki, hangisini söylesem? Her şeyden önce belli başlı göz hastalıklarının toplumumuzda görülme sıklıklarını gösteren istatistiklerimiz eksiktir. Bu nedenle gerek koruyucu, gerekse tedavi edici hekimlik yönünden önümüzü göremiyoruz. SGK işlem fiyatlarının düşük olması çok önemli sorunlar doğurmaktadır. Bazı göz ameliyatlarının çok gelişmiş tıp merkezlerinde yapılmasına izin vermeyip hastaları hastanelere zorlayan mantık dışı mevzuat maddeleri vardır. Kontakt lenslerin reçetesiz satılması halkımızın göz sağlığını tehdit eden bir unsurdur.
Bizlerin çeşitli tür ve modelleri denedikten sonra göze en uygun olanı saptayıp reçetelendirdiğimiz kontakt lensleri değil, kendi kafalarına esen lensleri satan optik mağazalar vardır.
Kamu hastaneleri acil servislerinde göz hekimlerimizden kendi uzmanlık alanlarındaki hastaların dışında, örneğin enfarktüs geçiren, midesi delinen hastalara müdahale etmeleri bekleniyor. Üniversitenin sorunları da ayrı hikaye… Asistan kadroları verilmiyor, komplike hastalar üniversitelere yığılıyor. Döner sermayeleri iflas etme noktasında. Buna karşılık, en ufak bir sorunda hekimimiz şikâyet ediliyor, aşağılanıyor, darp ediliyor. Mutlaka çözülmesi gereken benzeri problemlerimizi burada saymaya kalksam, üç gün konuşuruz, bu röportaj bitmez.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) göz ameliyatları için hastalara yeterli ödeme yapıyor mu? Hastalar standartların dışında katarakt lensi ya da farklı bir malzeme talep edebiliyor mu? Böyle bir talep oluştuğunda prosedürler ne şekilde ilerliyor?
On yıl önce belirlenmiş ve hiç artmamış, hatta düşürülmüş SGK fiyatlarıyla çalışmak zorunda kalan hekimimiz ne yapsın? Göz içi lensi, diğer malzemeler, cihazlar, personel masrafları ve bina giderleri on yılda sabit mi kaldı? Katarakt ameliyatlarında; iyi kalitede, uzağı-yakını net gösteren, astigmatizmayı düzelten göz içi lenslerini düşük bütçelerden ötürü istediğimiz ölçüde kullanamıyoruz. Yüksek standartta malzeme kullanmak istemesine rağmen, hangi ülkede, hangi koşullarda üretildiği belli olmayan göz malzemelerine mahkûm olan hastanelerimiz, hekimlerimiz var. Düşük nitelikteki bu ürünleri kullanmayı reddeden göz hekimimiz, kalite talep eden hastadan bunun bedelini karşılamasını bekleyecektir.
Gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından temin edilen ürünlerin standartlarının yetkili makamlarca çok büyük bir titizlikle denetlenmesini beklemek hakkımızdır. Aksi halde bu denetimsizliğin vebalini hekim ve hastalarımızın çekeceği yaşadığımız bazı olaylar açıkça göstermektedir.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.