11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
13:30 - TOBB’den KOBİ’lere Can Suyu!
YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversite adayları tercihlerini 6-14 Temmuz’da yapacak. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ise bütün üniversitelerde, 3-7 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.
22 Haziran 2015 - 12:02 'de eklendi.
Optisyenlik taban puanları 2014-2015, Optisyenlik puanları, Optisyenlik sıralaması 2014-2015
Üniversitelerin optisyenlik bölümlerinde, göz hekimlerinin tespit ettiği göz kusurları olan hastaların göz kusurlarının giderilmesi ya da hafifletilmesi için hazırlanmış olan reçete verilerine uygun bir şekilde optik gereçleri seçebilme yeteneğine ve bilgisine sahip olan, hekim tarafından belirtilmiş ölçülere uygun bir şekilde hazırlayabilen, hastanın adaptasyonunu sağlayabilen uzmanlar yetiştirilmektedir.
İki yıllık bir önlisans programı olan bu programda optisyenlik sıralaması içerisinde bulunan kişilerin uygun eğitimlerle birer sağlık meslek yüksekokulu mezunu sağlık teknikerleri olmaları amaçlanmaktadır. Program dahilinde, insan göz anatomisi ve fizyolojisi, optik fiziği, optik aletlerin tanıtımı ve kullanımı, çerçeve ve cam seçimi ile bunların montajının uygun bir şekilde yapılabilmesi için hem bilgi hem de pratiğe dayanan eğitimler verilmektedir. Aynı zamanda bir işletmenin nasıl yürütülmesi gerektiği hakkında da öğrenciler eğitimlere tabi tutulmaktadır. Modern yönetim ve organizasyon bilgileri de optisyenlik eğitiminin önemli noktalarından birisidir.
Optisyenlik programı öğrencileri teorik eğitimlerin yanı sıra deneyim kazanabilecekleri uygulamalı eğitimleri de almaktadırlar. Modern makine ve teçhizatlarla donatılmış olan üniversitelerin uygulama laboratuarlarında öğrenciler teorik derslerde öğrenmiş oldukları ve çalışma alanlarında karşı karşıya kalacakları uygulamaları yaparak, deneyim ve pratik elde etmektedirler. Ayrıca optisyenlik mezunu öğrencilerin, diplomalarını alabilmeleri için de mutlaka staj yapmaları zorunluluğu bulunmaktadır. Eğer temel sağlık ve optik fiziğine ilgi duyuyorsanız, el beceriniz olduğunu düşünüyorsanız, optik aletleri kullanmaya meraklıysanız, işletme ve pazarlama yeteneğiniz varsa, insan ilişkileriniz kuvvetliyse, estetik bir bakış açınız varsa mutlaka optisyenlik taban puanları arasından size uygun bir üniversite olup olmadığını kontrol etmeli ve tercih listenizde optisyenlik bölümüne de yer vermelisiniz.
Ülkemizdeki tüm üniversitelerdeki birçok eğitim bölümü gibi optisyenlik bölümü de ÖSYM tarafından yapılan YGS puanı ile öğrencilerinin seçimini yapmaktadır. Buna göre optisyenlik taban puanları belirlenmekte ve o yıl YGS’ye girmiş olan adayların YGS – 1 puanları göz önünde bulundurularak, belirlenen taban puan ve üzerinde YGS puanına sahip olan adaylar belirli bir kontenjana göre alınmaktadır. Her üniversitenin kontenjanı ve taban puanı da kendi sistemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle lisans eğitiminizi almak istediğiniz ve optisyenlik bölümü bulunan üniversiteleri inceleyerek, bu üniversitelerin optisyenlik puanları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Üniversitelerin optisyenlik bölümü puanlarını öğrenerek YGS’den almanız gereken puana göre çalışma sisteminizi değiştirebilir ya da tercihlerinizi puanlamalara göre yapabilirsiniz.
Ülkemizdeki devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerin büyük bir kısmı optisyenlik bölümüne sahiptir ve belirli bir kontenjan dahilinde bu bölüme öğrenci kabul etmektedirler. Adıyaman, Amasya, Bartın, Bitlis, Sivas, İzmir, Eskişehir, Şanlıurfa, Malatya, Kırklareli, Kilis, Muğla, Samsun, Isparta, Mersin’de bulunan devlet üniversiteleri optisyenlik eğitimi vermektedir. Bunların dışında İstanbul, Trabzon, İzmir, Nevşehir, Ankara’da bulunan özel üniversitelerde de optisyenlik bölümü bulunmaktadır. Özel üniversitelerin optisyenlik taban puanları devlet üniversitelerine göre çok daha düşüktür.
Bu nedenle dileyen öğrenciler çok rahat bir şekilde özel üniversitelerde de tam burslu, % 50 burslu ya da ücretli olarak eğitim alabilirler. 2015 – 2016 optisyenlik puanları devlet üniversitelerinde 441,04 – 352,21 YGS – 1 puanları civarındayken bu puanlar özel üniversiteler için daha düşük olmaktadır. Örneğin İstanbul Işık Üniversitesi 2015 – 2016 optisyenlik taban puanları 184,70 – 230,24 arasındadır. Aynı bölüm bir devlet üniversitesi olan Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde ise 282,71 – 439,00 arasında yer almaktadır.
Görüldüğü üzere ülkemizdeki tüm üniversitelerdeki optisyenlik bölümünün puanları farklılık göstermektedir. 2015 – 2016 yılı için de optisyenlik sıralaması oldukça önemli olacak ve YGS 1 puanı üzerinden öğrenciler değerlendirileceklerdir.
Peki Optisyenlik Taban Puanları ne durumda ?
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve 2025 yılı sonunda hedeflenen tahsilat rakamlarına ...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan giren müşteri ise bana, yaptığımız işin ne kadar değerli olduğunu yeniden ha...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıllık bileşik büyüme oranını (CAGR) yüzde 10 seviyesinde tutarak 2030 yılına k...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta ölç...
ABD’nin 2 Nisan’da açıkladığı “karşılıklı gümrük tarifeleri”...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.