Seyyar satıcıların sattığı ucuz gözlüklerin katarakt hastalığından kansere kadar çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Optik İşletmecisi Cüneyt Küçük, “Ucuz gözlük hasta eder” dedi. Göz sağlığı insan yaşamının önemli bir parçasını oluşturuyor. Optik dünyasında her geçen gün modern yenilikler çıkarken ucuz gözlük pazarlayanlar da sağlık açısından sorunlara yol açıyor. Seyyar satıcılarda 5-10 lira gibi […]
27 Nisan 2015 - 2:22 'de eklendi.
Seyyar satıcıların sattığı ucuz gözlüklerin katarakt hastalığından kansere kadar çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Optik İşletmecisi Cüneyt Küçük, “Ucuz gözlük hasta eder” dedi.
Göz sağlığı insan yaşamının önemli bir parçasını oluşturuyor. Optik dünyasında her geçen gün modern yenilikler çıkarken ucuz gözlük pazarlayanlar da sağlık açısından sorunlara yol açıyor. Seyyar satıcılarda 5-10 lira gibi fiyatlarla “güneş gözlüğü” olduğu iddia edilen ürünler satılıyor.
Optik ürünleri satıcısı Cüneyt Küçük ultraviyole ışınlarını süzmeyen basit cam veya diğer ürünlerden imal edilen ucuz gözlüklerin zararını vurgulayarak “Bu ürünler katarakt hastalığına neden olabilir. Hatta güneş ışınları süzülmezse kanser bile yapabilir” dedi.
EHLİNDEN ALINSIN
Vatandaşların cep telefonlarına binlerce lira verdiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Küçük “İnsanlar bu paraların çok daha azına güneş gözlükleri veya numaralı gözlükler alabilir. Hatta lens fiyatları bile bu değerlerin çok daha altında hizmete sunuluyor.
Vatandaşlarımız göz sağlığının önemini bilerek ona göre davransınlar.
Kanserojen maddeleri içeren plastik veya cam çeşitlerini kesinlikle almasınlar ve sağlık açısından mutlaka optik bilgisi olan gözlükçüleri tercih etsinler” ifadelerini kullandı.
http://www.yenisakarya.com
Depremler, sadece fay hatlarını değil, toplumsal refleksleri...
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
Vatandaşı uyarmak çözümmü? Kanserojen madde içeren ürünü vatandaş nasıl anlayacak? Ya Kalitesiz camı? Yetkin gözlükçü bunları nasıl neyle test edip anlayacak? Toptancıdan gelen ürünün kanserojen olup olmadığını gözlükçü nasıl test ediyor? Camın analizini yapabilecek cihaza sahip gözlükçü varmı? Kaç imalatçı bu makinaya sahip? Devletin kalite kontrol laboratuarlarının hangisinde bu analizler yapılabiliyor? Kanserojen/ kalitesiz ürün tespit edildiğinde ne gibi yaptırım uygulanıyor? Toplatma / imha kararı örneği varmı? Bu ürünlerin toptan ticareti nerede kimler tarafından yapıldığı bilinmiyormu? Bu ürünler optik mağazalarında satılmıyormu? İthalatta bu gibi ürünlere karşı engelleyici bir uygulama yapıldığını duyan varmı? Bu tip beyanlar yerine işlevsel girişimlere odaklanılması daha doğru… Read more »