a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Aynalar Yalan Söylemez/ Mahmut Yetim

Değerli meslektaşlarım,   4 Mart 2015 tarihinde Optisyenin sesi haber sitesinde katılım payları ile ilgili çözüm önerisinde bulunmak üzere bilgilendirme amaçlı bir yazı kaleme almıştım. Daha sonra bu yazı, meslektaşlarımızı temsil ettiğini iddia eden kimi yöneticileri çok rahatsız ettiği yapılan açıklamalarından anlaşılmıştır.   Sadece meslektaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla çabaladığım ve bir umut olabilecek öneriyle ortaya […]

13 Mart 2015 - 0:09 'de eklendi ve 1716 kez görüntülendi. A+A-

Aynalar Yalan Söylemez/ Mahmut Yetim

Değerli meslektaşlarım,

 

4 Mart 2015 tarihinde Optisyenin sesi haber sitesinde katılım payları ile ilgili çözüm önerisinde bulunmak üzere bilgilendirme amaçlı bir yazı kaleme almıştım. Daha sonra bu yazı, meslektaşlarımızı temsil ettiğini iddia eden kimi yöneticileri çok rahatsız ettiği yapılan açıklamalarından anlaşılmıştır.

 

Sadece meslektaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla çabaladığım ve bir umut olabilecek öneriyle ortaya çıkmamdan hangi duygu ve düşünce ile rahatsızlık duyulduğu anlaşılmaz bir durumdur.

 

Kendilerini her şeyi bilen ve “en” becerikli olarak düşünen bu düşünce yapısı daha dün dernek defterlerine bile sahip çıkamayıp, Boğaz vapurunda martılara kaptırmamış mıydı?

 

Derneklerin bir nev’i namusu sayılan ve yöneticilerine emanet edilmiş olan resmi evrakları, rakip ellere geçmemiş miydi?

 

Meslektaşın emaneti olan derneğin evraklarına bile sahip çık(a)mayan ve dernek defterlerini onun bunun elinde dolaştıran zihniyet neden bu kadar rahatsız olmuş anlamış değilim. Üstelik böyle bir yazının kaleme alınması da ne kadar garip ve trajikomik değil mi?

 

Bir gün gelir o klavyeyi de Boğaz vapurunda elinden alırlar… Alırlar da çaylaklara yem yaparlar haberin dahi olmaz.
Bu mesleğin gözü ve kulağı olan Optisyenin sesi sitesine ve şahsıma neden bu kadar saldırıda bulunuluyor bir türlü mana vermiş değilim. Bu mesleğin gözü ve kulağı olan Optisyenin sesine teşekkür edileceği yerde eleştirmek;

 

itibarıyla ilgili abuk sabuk yazılar yazmak kimsenin haddine düşmedi ve düşmez de. Mesleğe ve meslektaşlara her konuda yardımcı olan bu siteye teşekkür edeceğinize köstek olmayın, başka bir deyimle gölge etmeyin yeter.

 

Ey saldıran zihniyet bir atasözüyle size cevap vermek isterim. Anadolu’da bir söz vardır, derler ki “kedi uzanamadığı ciğere mundar der”

 

Şimdi soru şu. Yapamadığınız ve beceremeyip elinize ve yüzünüze bulaştırdığınız için mi bu karalama kampanyasına giriştiniz?

 

İki aydır hakları ödenmemiş meslektaşlarımıza birkaç gün bekleyiniz diyorsunuz. Zaten meslektaşların işsizlikten canları burnunda zor nefes almakta. Çaresiz bir şekilde hep beklemekle gününü geçiriyor. Hak ettiği ve tahsil edemediği alacaklarının üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen parasını ödemeyen, daha önce ödediklerini ise hangi aya ve hangi tarihli faturaya ait olduğu anlaşılmayan, sadece “SGK katılım payı” adı altında yatan bir paranın hesabını sormak ve hakkını bir dilekçe ile aramak ne zamanda beri suç oldu bunu da anlamış değilim.

 

Bizlere laf değil icraat lazım. Bu mesleğe, gerçekten meslektaşını düşünen, yapıcı, gösteri peşinde koşmayan, işini takip eden meslek adamları lazım. Bu tür tartışmalar mesleğe ve meslektaşlara yarar değil zarar getirir.

 

Tartışılacaksa kendi aramızda tartışılıp müşterek bir fikir birliğine vardıktan sonra kamuoyuna açıklama yapılır. Bu işler mahalle dedikodularıyla yürümez.

 

Yıllardır oturduğunuz koltukları işgal etmekten başka ne yaptınız diye sormazlar mı zannediyorsunuz?

 

2005 yılından bu yana artış olmayan cam ve çerçeve fiyatlarını mı çözdünüz?
Gözlükçülük odası ve birlik yasasını mı çözdünüz?
5193 sayılı yasanın en önemli maddelerinin çıkması için mücadele mi verdiniz?

 

Hepsinin cevabı “HAYIR” olan bu soruları çoğaltmak mümkün. Yaptığınız en iyi şey, şehir şehir gezerek, optisyenlik okullarını çoğaltmaya çalışmaktı. Başardınız da…

 

Gün gelecek “size kamuda istihdam yaratacağız” diyerek umut tacirliğine soyunduğunuz ve işsizler ordusuna kattığınız optisyenler de sizi hayırla anacaklardır.

 

Gerçekten bir aynanın karşısına geçip kendinize sorunuz. “Kaç yıldır bu koltukta oturuyorum. Bu meslek ve meslektaşlarımız için ne yaptım?”

 

Çalışıyormuş gibi yapıp, bol bol plaket aldınız, plaket dağıttınız. Övündünüz ve şov yaptınız. Kendi yazamadığınızı yazdıracak adamlar tuttunuz. Bunlardan biri de Klavye tetikçiliği yaparak sizi savunmaya soyunmuş, sağa sola yazılar gönderiyor. Madem savunmaya çok meraklıydın neden alanı terk edip kayıplara karıştın? Devlet karşısında haklarınızı arayınız diyen insanları haksızca eleştiriyorsunuz.

 

Kimseye bir faydanız yok. Olmadığı gibi iş yapan ve yol gösterenleri de eleştirip meslektaşları yanlış yönlendiriyorsunuz. Yaptığımız hizmetlere “İtibar etmeyin” diye yazı yazanlara kendi yazı üslubuyla cevap vermek gerekirse, “Bu sitelerde yayımlanan yazılara itibar etmeyiniz” demekten başka bir şey kalmıyor.

 

Takdiri siz değerli meslektaşlara bırakıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

Mahmut Yetim

 

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir seçimdir. İyilik bir seçimdir. Vermek bir seçimdir. Saygı bir seçimdir. Yaptı...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş göz...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan aramada, gümrük kaçağı 53 bin 500 güneş gözlüğü ele geçirildi....

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(4 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
büneyyat kır
büneyyat kır
16 Mart 2015 18:43

ağzına yüreğine sağlık mahmut ağbi keşke diğer yöneticilerimiz de sizin gibi bu mesleğe aşık olsalarda meslek kurda kuşa teslim olmasa…..

oktayoğur
oktayoğur
16 Mart 2015 10:13

Sayın Mahmut Bey;Yaptığınız çalışmaları,taktir ediyor ve takip ediyoruz.Allah başımızdan sizin gibileri eksik etmesin.Bizimkilere kalırsak yandık.

ATİLLA KARİP
ATİLLA KARİP
14 Mart 2015 16:00

BU MESLEK DUAYENLERİ NEREDE ACABA!!!!!!! HER ŞEYE YORUM YAZIYORLAR HERALDE BUNU OKUMADILAR

levent
levent
13 Mart 2015 09:23

Mahmut Abi;
Ağzına yüreğine,eline,koluna,kalemine sağlık. Yılların özeti birikmişliği bu yazıda yerini buluyor.

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir se...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Magazin HABERLERİ
Web TV