Mesleğimiz, dünyada sağlık sektörü içerisinde yer alırken, Türkiye de sağlık bakanlığına bağlı bir meslek olarak kabul edilmektedir. Mesleğimiz ve sektörümüz. Zincir mağazaların ülkemizi bir ahtapot gibi sarması, bu mesleğe gönül verenlerin yok olmasına, heves ve çalışma şevkinin kırılmasına neden olmuştur. Mesleğe başladığımız yıllarda ve günlerde daha mutlu, daha huzurlu değil miydik? Yorulmak nedir bilmeden, öğrenme […]
19 Mart 2014 - 12:45 'de eklendi.
Mesleğimiz, dünyada sağlık sektörü içerisinde yer alırken, Türkiye de sağlık bakanlığına bağlı bir meslek olarak kabul edilmektedir.
Mesleğimiz ve sektörümüz.
Zincir mağazaların ülkemizi bir ahtapot gibi sarması, bu mesleğe gönül verenlerin yok olmasına, heves ve çalışma şevkinin kırılmasına neden olmuştur.
Mesleğe başladığımız yıllarda ve günlerde daha mutlu, daha huzurlu değil miydik? Yorulmak nedir bilmeden, öğrenme arzusu ve zevki ile can atarken, gelecek kaygısı taşımıyorduk.
Şimdi, hem meslek, hem de gelecek ve geçim kaygısı taşıyarak can çekişir olduğumuzu görmekteyiz. O yıllarda güneş gözlükleri bile sadece gözlükçülerin vitrinlerinde bulunmakta idi.
Son yıllarda sektörümüze, mesleğimize canlılık katmak maksadıyla; ayrıca, değişen, gelişen teknik ve teknolojiyi yakalamak için yapılan fuarlara katılmak suretiyle kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ancak biz bunlarla uğraşırken, mesleğimizin yetkisiz, tecrübesiz kişiler tarafından icra edilmesine izin verilmesi, güneş gözlüklerinin ve hazır yakın okuma gözlüklerinin işportada, güneş gözlüklerinin ayrıca alışveriş merkezlerinde pazarlanması ve bütün bunlara resmi kurumlar tarafından cezai bir müeyyide uygulanmaması, tüm meslektaşlarımızı kaygılandırmaktadır.
Mesleğimiz tarak makinesine giren yünler misali parçalandı, bölündü, sektörde meydana gelen tufanlar ile de bir yerlere savrulmaya yöneldi. Şimdi eminim bazı kimseler bu söylediklerime itiraz edecektir. “Hadi canım sen de, ülkemizde ne kadar çok mağaza açıldı, baksana, bununla gurur duymalıyız” diyeceklerdir.
Ama ben açılan mağaza sayısına değil, hizmet verdiğim insanların aldığı hizmetin kalitesi, Avrupa’daki insanların seviyesine ulaştı mı, ona bakıyorum.
.
Herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyor, hayırlı işler diliyorum.
Viktor ZAKO
TOOMD ÜYESİ
Eylül ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığ...
Binoküler çift görme, etkilenen kişileri günlük yaşamda cidd...
"Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz, Cumhuriyeti biz ...
Lüks gözlük imalatçısı Luxottica'nın kurucusunun oğlu Leonar...
AB Parlamentosu şimdi AB Komisyonu'na sertifikasyon sürecini...
Bu kadar çok standap izleyince, bir ara ben de cesaretlenip ...
Operasyon kapsamında 6 kişiye adli işlem yapıldı....
Üçüncü çeyrekteki hafif yavaşlamaya rağmen, Kering Eyewear g...
Çalışmada hastalar keratokonusun araba kullanma becerilerini...
Sadece gözlük takmak dahi tüm yaş gruplarında %25 olguda gö...
Sevgili Viktor,
Sizler den, sektörümüzün duayenlerinden gelen yazıları yayınlamak inanın bizleri çok mutlu etmektedir. Keşke her hafta bir duayenimiz geçmişte yaşadıklarını yazılarını gönderseler de yayınlasak, meslektaşlarımızla paylaşsak, düşünebiliyormusunuz, böyle bir arşiv tüm sektörümüz için ne kadar güzel olur.
Tüm duayenlerimize buradan çağrıdır.
Sizlerde yazın gönderin, yayınlayalım.
Saygı ve Sevgilerimle
Meslek için çalışanlar varken ortalıktan kaybolanlar.Bu adamlar akarte edilince bir bir ortaya çıkmaya başladılar.Bu ne perhis,bu ne lahana turşusu.Yapılacak çok şey varken neredeydiniz?.Artık iş işten geçti.Tercihiniz böyle idi,her şey istediğiniz gibi oldu.Şimdi mutlumusunuz.?
Hep yeniler yazıyor sizin gibi duayenlerin yazılarına hasret kalmıştık. Siz örnek olacvaksınız, diğer bu mesleğin duayenleri de yazacak. sizleri okudukça bizlerde gelişeceğiz.
Viktor Bey, öncelikle sizi sektörümüzü engin düşüncelerinizle aydınlattığınız için kendi adıma teşekkür ederim. İyiki varsınız.
Yazılarınla yaşadıklarımızı dile getirilmiş oldunuz.Temennin bu haykırışa ses veren ve duyan olur. kaleminiz susmasın ki sizin gibi duayenler sayesinde mücadeleye devam edelim.
Saygı ve hürmetle
Fikirlerine katılıyorum ÜSDAT kalemine ve yüreğine sağlık…..
Şahap Sabri TUZAL
değerli meslektaşımız çok doğru ve yerinde tespitleri olmuş bu konular genelde hep konuşulmuştur malesef uygulamada yetersiz kalınmıştır.daha duyarlı davranmamız gerekir zira gelecekte sermaye değil verilen hizmet ten dolayı varlığımızı sürdürebiliriz..saygılarımla
Sevgili Viktor,
Yazdiklarinizdan dolayi sizi kutlar, ayni görüş ve temennilerde bulundugumu gönülden beyaan ederim.
Yüregine kalemine sağlık.
Saygılarımla,
Ibrahim Dil
Viktor bey yazdıklarınızdan dolayı sizi kutlarım. Fikirlerinizin altına imza atarım . Sevgiler