Adıyaman- Göz hastalıkları uzmanı Op.Dr. Lütfiye Yaprak, mevsim itibarıyla bu yıl alerjilere erken rastladıklarını belirtti. Mevsim başında alerjik tedavilere başlanmasını önerdiklerini ifade eden Op.Dr. Lütfiye Yaprak, “Bulunduğumuz coğrafya gereği alerjilere sık rastlıyoruz. Doğuda yoğun güneş var. Çiftçilikle uğraşan büyük bir kesimimiz var. Bunun dışında hiçbiri olmasa bile ev alerjilerinden tutunda, halı tüyüne karşı, hayvan tüyüne […]
16 Mart 2014 - 17:13 'de eklendi.
Adıyaman- Göz hastalıkları uzmanı Op.Dr. Lütfiye Yaprak, mevsim itibarıyla bu yıl alerjilere erken rastladıklarını belirtti.
Mevsim başında alerjik tedavilere başlanmasını önerdiklerini ifade eden Op.Dr. Lütfiye Yaprak, “Bulunduğumuz coğrafya gereği alerjilere sık rastlıyoruz.
Doğuda yoğun güneş var. Çiftçilikle uğraşan büyük bir kesimimiz var. Bunun dışında hiçbiri olmasa bile ev alerjilerinden tutunda, halı tüyüne karşı, hayvan tüyüne karşı, çiçek tozuna, polenine karşı alerji olabiliyor.
Mevsim oldukça sakin geçti. Bu yıl kış mevsimini pek görmedik. Çiçekler erken açtı, ortalık yeşermeye başladı. Bunun yüzünden bu yıl alerjilere daha erken rastladık. Şubat ayından itibaren hastalarımızda alerji bulguları görüyoruz.
Gözünde kızarıklık, sulanma, kaşıntı, göz altlarında şişlik, morluk, bu tarz bulgularlar bize başvuruluyor. Bu tarz yakınmaları olan hastalarımız bunu ihmal etmeden, bir göz hekimine başvuruda bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü biraz bekleyince böyle Nisan ayına doğru alerjiler daha bir müdahale edilemez, gözde hasar bırakır hale geliyor.
Ülkemizde ve özellikle de bulunduğumuz coğrafyada aşırı yoğunluk güneşe bağlı kaşıntıyı meydana getiren bir hastalığa da sık rastlıyoruz. Bu hastalık korneanın dışarıya doğru fıtıklaşması olarak, şişmesi incelmesidir. Bunu sık görüyoruz. Bu bizim için çok önemli. Özellikle çocuk yaşta ihmal etmemek gerekiyor” dedi.
Mevsim başı itibarıyla alerji tedavilerine başlanmasını önerdiklerini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lütfiye Yaprak; “Alerji tedavisinin zamanında başlamasının yanı sıra başlayan tedavinin de yine periyodik olarak bir göz hekimi kontrolünde gerekirse aylık kontrollerle takip edilip bu bahar, yaz aylarının en az alerjiyle geçirmelerini öneriyoruz.
Hastalarımıza bir başka önerimiz de gözlerine kesinlikle dokunmamalarını, kaşıntı hissettiklerinde gidip bol soğuk suyla yıkamaları ve doktorun önerdiği ilaçları kullanmaları, Çocuklara siperli şapka, dışarıda güneş gözlüğü kullanmalarını mutlaka öneriyoruz.
Güneş gözlüklerini bir gözlükçüden bir optisyenden alınmasını öneriyoruz.
Koyu renk camlı güneş gözlüklerini öneriyoruz. İlaçlarını bir göz hekimi kontrolünde düzenli olarak kullanırlarsa sezonu daha sıkıntısız tamamlayacaklarını tahmin ediyoruz. İlaçları doktor kontrolünde kullanmalarını istememizin sebebi de bazen kontrolsüz streoit yani kortizonlu ilaç kullanımı olabiliyor. O anlık rahatlatabiliyor ama ondan sonra yan etkilere rastlıyoruz.
Göz tansiyonu, katarakta neden olabiliyor. Bu anlamda hastaların mutlaka bir hekim kontrolünde dönemi geçirmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde ifade etti. – ADIYAMAN
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Çocuğunuzun görme sorunları olup olmadığını nasıl anlarsınız...
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...