a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

WCO, Optometriyi dünya çapında yaygınlaştırmak için stratejiler geliştirir

“Optometri kamu sağlık sektöründe önemli bir meslek olarak kabul edilmektedir, Optometrinin dünya genelinde yaygınlaştırılmasını sağlamak için ülkelerin yönetimlerinde lobi oluşturmak için bir savunuculuk stratejisinin geliştirilmesi gerekir. “(Malaga Toplantısından) Optometrinin yaygınlaştırılması, en son Genel Delegeler Toplantısı (WCO)Dünya Konseyinde konuşulan ana konulardan biriydi. Malaga, İspanya (21 Nisan) . Maria Arce (Uluslararası İlişkiler Müdürü), toplantıda şunları söyledi: ” […]

20 Ekim 2013 - 1:48 'de eklendi ve 1227 kez görüntülendi. A+A-

WCO, Optometriyi dünya çapında yaygınlaştırmak için stratejiler geliştirir

wco“Optometri kamu sağlık sektöründe önemli bir meslek olarak kabul edilmektedir, Optometrinin dünya genelinde yaygınlaştırılmasını sağlamak için ülkelerin yönetimlerinde lobi oluşturmak için bir savunuculuk stratejisinin geliştirilmesi gerekir. “(Malaga Toplantısından)

Optometrinin yaygınlaştırılması, en son Genel Delegeler Toplantısı (WCO)Dünya Konseyinde konuşulan ana konulardan biriydi. Malaga, İspanya (21 Nisan) .

Maria Arce (Uluslararası İlişkiler Müdürü), toplantıda şunları söyledi: ” Birçok ülkede Optometri resmi olarak kabul edilmektedir. Tüm ülkeler tarafından tanınması için mücadele etmemiz gerektiğini biliyorum. Biz dünya çapında Optometrik kuruluşlarla yakın temas kurarak, göz ve görme bakımı profesyonellerine tüm gücümüzle yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Toplantıda, WCO (Dünya Optometri konseyi) komiteleri ve üyeleri de çalışmalarına da son bir yıl içinde bu yönde yürütmekte ve çaba sarfetmektedir. Özellikle optometrinin yaygınlaştırılması için rekor sayıda öğrencinin 2013 WCO burs programı içine alındığını, bu program ile küresel vizyon ve göz bakımını geliştirmeye kararlıyız. Dünyada Optometrist ve Optometri öğrencilerine mali yardım sağlamaktayız.”

WCO, 2013 yılında doğru optometri programı projelerine 10,000 $ ve başarı gösteren adaylara da 10.000 $ seyahat bursu sağlayacaktır.

Genel Delegeler Toplantısı na WCO’ ya katılan Başkan, Tone Garaas – Maurdalen ( Norveç ) için son resmi nişan oldu. Yaptığı açıklamada: ” 2011 yılında Porto Riko da son Genel Delegeler Toplantısından beri WCO Başkanı konumda bulunmak benim için şans olmuştur. Son iki yıl ben ve organizasyon için heyecan verici bir zaman olmuştur ve bu süre içinde WCO tarafından yapılan bütün çalışmalardan gurur duyuyorum.

” Gerçekten bu konumda bulunmak benim için bir onur olmuştur. ”

WCO yeni Başkanı, Dr Susan Cooper (Kanada ) , şunları söyledi: ” Bu bir onur ve WCO Başkanı olarak siz değerli meslektaşlarımıza hizmet edebilmek bir ayrıcalıktır. Öncelikle göz sağlığını meslek olarak öne çıkartmak ve Optometriyi küreselleştirme çalışmalarına devam etmek için üyelerim adına ben ve yönetim kurulum sabırsızlanıyoruz.

Son iki yılda, Ton önderliğinde Uluslararası Dünya sağlık ve körlüğü önleme Birliği hem de WCO’ ya katılımda artış gördük . Bu gibi kuruluşlar ile ortaklık bizi dünya çapında ülkelerin sağlık sistemlerine Optometri ve entegrasyon profilini artırmak için önemlidir.

“Biz çalışmalarımıza devam ederken aynı zamanda önlenebilir körlük olmadığı bir dünya hedefi paylaştığımız büyük sivil toplum örgütleri ile karşılıklı yararlı ilişkiler geliştirmeye devam etmeliyiz. Biz yönetimim sırasında bu hedeflere ulaşmayı dört gözle bekliyoruz. Yardım ve destekleri için WCO’ ya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”

Profesör George Woo ( Hong Kong ) , Wolfgang Cagnolati ( Almanya ) , Rajeshwari Sagar ( Tanzanya ) ve Hernando Avila ( Columbia ) konuşmalarının ardından yönetim Kurulu üyelerince toplantı sona erdirildi..
WCO Malaga 2013 Optometri ve Optik Yıllık Konferansı

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlık İstatistikleri yıllığı yayınlandı Sağlık İstatistikleri yıllığı yayınlandı...

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanan Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2022 yayınlandı....

Taklitlerine dikkat! Taklitlerine dikkat!

Konuşma dilindeki sahte veya kopya (kopya) terimleri, yasal anlamları aynı olmasa da sıklıkla sahte ile birbirinin yerine kullanılır....

Sektörün gelişimi için bu anketi cevaplayın! Sektörün gelişimi için bu anketi cevapla...

Sektörün güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve çözüm önerileri geliştirmek için bu 5 dakikalık ankete katkılarınızı bekliyoruz. ...

Sektör istişare toplantısı Sektör istişare toplantısı

Toplantıda, tıbbi cihaz sektörüne yönelik genel değerlendirmenin yanı sıra; MDR’ye geçiş süreçleri, onaylanmış kuruluşlara başvuru işle...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Sağlık İstatistikleri yıllığı yayınlandı Sağlık İstatistikleri yıl...

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanan Sağlık İstati...

Taklitlerine dikkat! Taklitlerine dikkat!

Konuşma dilindeki sahte veya kopya (kopya) terimleri, yasal ...

Sektörün gelişimi için bu anketi cevaplayın! Sektörün gelişimi için bu...

Sektörün güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve çözüm öneril...

Sektör istişare toplantısı Sektör istişare toplantıs...

Toplantıda, tıbbi cihaz sektörüne yönelik genel değerlendirm...

Kaçak gözlük operasyonu Kaçak gözlük operasyonu...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir yolcu otobüsünün bagajınd...

Arıkan Group 2024 yılı ilk çeyrekte %40 büyüdü Arıkan Group 2024 yılı il...

Ülkemizde olduğu kadar, yurt dışında da önemli bir iş hacmim...

Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir se...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

Magazin HABERLERİ
Web TV