a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

İTO MESLEK KOMİTESİNE NEDEN ADAYIZ ? NE YAPTIK ? NE YAPACAĞIZ ?

Meslektaşlarımızın  uğrayacakları  veya olası  haksızlıklar karşısında susmayacağımızı, haklı olduğuna inandığımız konularda mesleki haklarımızı her ortamda savunmak,  en önemli görevimiz olacaktır. Kıymetli Meslektaşlarım, Ben Numan Hocaoğlu olarak, 30 yılımı geride bıraktığım meslek hayatımın son  22 yılının 9 yılını,  Şimdi ki adı ile TOOMD olan, Mesleki Derneğimizin yönetiminde ve diğer 13 yılını da, İTO Meslek komitemizin yönetiminde, […]

15 Mayıs 2013 - 15:26 'de eklendi ve 1449 kez görüntülendi. A+A-

İTO MESLEK KOMİTESİNE NEDEN ADAYIZ  ? NE YAPTIK ? NE YAPACAĞIZ ?

sec1Meslektaşlarımızın  uğrayacakları  veya olası  haksızlıklar karşısında susmayacağımızı, haklı olduğuna inandığımız konularda mesleki haklarımızı her ortamda savunmak,  en önemli görevimiz olacaktır.

Kıymetli Meslektaşlarım, Ben Numan Hocaoğlu olarak, 30 yılımı geride bıraktığım meslek hayatımın son  22 yılının 9 yılını,  Şimdi ki adı ile TOOMD olan, Mesleki Derneğimizin yönetiminde ve diğer 13 yılını da, İTO Meslek komitemizin yönetiminde, sektörün bir hizmetkarı olarak  22 Mayıs 2013 günü  tamamlıyorum.

22 Mayıs Çarşamba günü sektörümüzün  Ülkemizde ki; en etkin ve yetkin  temsil edildiği çatı olan, “İstanbul Ticaret Odasında” Meslek  Komitemizin İTO daki  temsilcileri  tekrar 4 yıl görev yapacak şekilde, yeniden seçilecektir.

seçim1

Sektörümüzün Değerli mensupları;  biraz geriye dönüp sizlere bir hatırlatma yapacak olursak,  14 Ocak 2012 de Kamuoyuna açıklanan ve TOOB tarafından Odalarda  yeniden yapılandırılan Mesleklerin NACE kodlamalarına göre, sektörümüze karşı  ciddi haksızlıklar yapılmış ve kötü zihniyetli bazı kişiler, İTO da ki temsil yetkimizi elimizden tamamen  almak istemişlerdir.

Zira İTO ya kayıtlı 650 civarındaki  üyemizi, 5000 üyeli başka komite ile birleştirmişlerdi. (Oysa bu üye  sayımız Komite kurma sayısına yeterliydi.)  Bunun sonucu ise, komitemizin temsiliyetinin elinden alınması anlamına gelmekteydi. Bu durum karşısında mesleğimizin İTO da ki temsilcisi olarak,  sadece İTO da sesimi yükseltmekle kalmadım.

Yönetim ve İTO yürütme organlarında ki yetkililerle  bir dizi temaslarda bulundum. İlk iş olarak, konunun muhatabı  TOOB  yönetimine  itirazımı yazılı olarak ilettim.  23 Ocak 2012 de Türkiye’de  bir ilki gerçekleştirerek komiteme karşı yapılan   bu haksızlığı yargıya taşıdım ve  Danıştay nezdinde TOOB’a dava açtım.

Ayrıca dava konusunu ve içeriğini Ulusal yazılı  basına taşıyarak, haksızlığa uğramış, diğer Ticaret Odalarında ki bir çok kişiye örnek oldum. Onlarında kendi sektörlerindeki haksızlıklara karşı mücadelelerini başlatmalarına katkı sağladım. Açmış olduğum bu davanın da etkisinde kalan TOOB yönetimi, hadiseyi bakanlar kuruluna götürerek, seçimleri 3-4 ay ertelemek zorunda kaldı ve haklı  itirazlarımız değerlendirdi.

Benim itirazım da haklı bulundu, ancak İTO ya kayıtlı saatçilerin üye sayıları grup kurmaya yetmediğinden, saatçilik mesleği ile hiçbir ortak paydamız olmamasına karşın, odaya kayıtlı saatçilikle iştigal eden üyeler bizim grubumuza dahil edildi. Buna da tekrar TOOB nezdinde itiraz ettim. Olumlu bir sonuç alamadım.  Devam eden Yargı ayağından lehimize bir sonuç çıkmadığı takdirde ve yeniden İTO’ da bir görev almamız halinde, Gözlükçülük meslek komitemizi ivedi olarak, önceki konumuna getirmek için elimizden geleni yaparak, tekrar bağımsız bir komite olmasını sağlayacağız.. Bu konuda yeterli bilgi ve beceriye sahibiz.
Ekibimizin adına Sektörümüzün  tüm mensuplarına şu mesajları  iletmek istiyorum.

Ekip  arkadaşlarım ile birlikte, mesleğimizin  temelinden yetişmiş ve sektörün her katmanının sorunlarını bilen ve sizleri temsil edecek  meslektaşlarınız  olarak, bizlere vereceğiniz yetki sonrasında,  İTO yu arkamıza alıp mesleki sorunlarımızın çözümünde, bütün imkanları zorlayarak var gücümüz ile çalışacağımızı taahhüt etmek istiyoruz. Özellikle sektörümüzde kendini mesleğine adamış olan, akil adamlar ve ehil meslektaşlarımız ile de sürekli görüş alış verişinde bulunup, ortak akılla hareket edeceğimizi.

Meslektaşlarımızın  uğrayacakları  veya olası  haksızlıklar karşısında susmayacağımızı, haklı olduğuna inandığımız konularda mesleki haklarımızı her ortamda savunmak,  en önemli görevimiz olacaktır. Tabanın sorunlarını daha fazla dile getirerek, çözüm konusunda yardımcı olmak ve tabanın gelir düzeyini artırıcı eylemlere öncelik vermek ve icraatlarımızın tümünü sektörümüzün basını Optisyenin Sesi aracılığı ile sizlerle paylaşacağız.

22 Mayıs Çarşamba günü, İTO ya kayıtlı tüm meslektaşlarımızı “TÜRK TELEKOM ARENA STATINDA” oy kullanmaya ve bizlere destek olmaya davet ediyoruz. “KAZANMAMIZ HALİNDE BİR KISIMIN DEĞİL, SEKTÖRÜN  TAMAMININ SESİ OLACAĞIMIZI” ve Kazananın Mesleğimizin  olmasını dilek ve temennisiyle…….
İTO “73 NO’LU MESLEK KOMİTESİ” adayları olarak, en kalbi duygularımızla saygılarımızı arz ediyoruz.

 

Numan HOCAOĞLU, Orhan KÜRELİ, Rıza GÖZLÜKÇÜ, Ali  HEKİMOĞLU ve Ali KIRTIL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

Aile boyu dolandırıcılık Aile boyu dolandırıcılık

Sahte Dolarlarla alışverişe çıktılar, Yabancı uyruklu aile, beğendiği gözlüğü alarak ödemeyi sahte dolarla gerçekleştirdi. Sahte doları...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir!...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlığını koruyan bir üründür. Doğru bilgi güvenilir ürün için Optisyen Gözlükçü...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(3 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Gözlükçü Ahmet
Gözlükçü Ahmet
20 Mayıs 2013 23:28

Camcısıyla çerçevecisiyle en sonunda onun bütününü satan gözlükçüsüyle oluşturduğunuz ekibiniz bizleri temsil etmenizden dolayı onur duyacağız. 22 Mayıs da yanınızda olmanın gururunu yaşayacağım. Yolunuz açık olsun.

selman
selman
18 Mayıs 2013 00:40

Bizde numan bey ve ekibini bu secimlerde yurekten destekliyoruz.
Sektoru temsil etmek bu ekibe yakisir. İto uyelerinin secimlere katilarak temsilcilerimize destek vermesini oneriyoruz. Basarilar diliyorum.

Selçuk Gürüz
Selçuk Gürüz
17 Mayıs 2013 20:40

Bu sektörü temsil etmek size yakışır. Tecrübeleriniz sektörümüze büyük katkılar sağlayacaktır. 22 Mayısta Arenadayız. Hayırlı olsun. ( Biri Cam tedarikçisi, Biri Çerçeve tedarikçisi, biri Perakendeci)
Oluşturdugunuz grup bile sizin düşünerek kurdugunuz birliğin verimliliğine örnektir. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Magazin HABERLERİ
Web TV