Numarasız lenslerin internet ve merdiven altı tabir edilen noktalarda satışı yasaklandı.
18 Nisan 2013 - 1:23 'de eklendi.
Vatandaşların göz sağlığını korumak üzere tüm kontakt lens kullanmak isteyenlerin göz hastalıkları uzmanı tarafından gerekli muayenelerinin yapılması gerektiğini belirten Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman, numaralı ve numarasız tüm lenslerin optisyenlik müessesesinde satılması gerektiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı, vatandaşları ruhsatsız yerler ve internetten yapılan aksesuar olarak kullandıkları numarasız lens satışları konusunda uyardı.
İNTERNETTEN LENS SATIŞI YAPAN 40 SİTEYE 1,4 MİLYON TL CEZA KESİLDİ.
Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri internetten numaralı ve numarasız lens satışı konusunda denetimlerini arttırdı.
Kurum denetmeleri tarafından 2012 yılında yapılan denetimlerde 40 internet sitesi hakkında cezai işlem uygulandı. Kurum internetten lens satışı yapanlara karşı site başına 35 bin lira olmak üzere toplam bir milyon 400 bin lira ceza kesildi.
Ayrıca bu internet sitelerinin güvenli internet kapsamına alınmasının sağlandığı ifade edildi.
Kerman, Kontakt lenslerin göz hastalıkları uzmanı tarafından düzenlenmiş reçete ile optisyenlik müesseselerinde satılmasının uygun ve gerekli olduğu ve toplumun göz sağlığını korumak üzere tüm kontakt lens kullanmak isteyen şahısların göz hastalıkları uzmanı tarafından gerekli muayenelerinin yapılması gerektiğini hatırlattı.
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...
EssilorLuxottica ve Roger Federer, Nisan ayının başında Roge...
Uzmanlar, özellikle sosyal medya üzerinden satılan "indiriml...
Her yıl binlerce kişi gözlüklerinden kurtulmak için LASIK'e ...
Trump’ın Çin’e yönelik tarifeleri gözlük fiyatlarını doğruda...
Gözlük… Kimi zaman bir ihtiyaç, kimi zaman bir tarz ifadesi....
Bugün birliğin başında olanlar şunu bilmeli: Siz sektörü tem...
2024 mali yılına ilişkin bireysel ve konsolide mali tablolar...
ZEISS Hindistan, yerel iş ortağı göz sağlığı uzmanları (ECP'...
Vatandaşın cebi yanıyor, gözlüğü bulanıyor. Sosyal Güvenlik ...
İnternetten lens satışından önce gidin siz, firmalardan istedikleri deneme lenslerini bile hastalara satan doktorları denetleyin.
vala ben bu habere gülüp geçiyorum sebebi ise her yapılan işte her zaman bir b planının olmasıdır 🙂 o siteye ceza kestiler eee sonra adam ne yapıyor …. sitesi ceza aldı yada kapatıldı sonra x sitesi açıyor oradan satışlara devam gelsin haksız kazanç paraları yani bişey değişmiyor anlayacağınız bu olanlar sadece bizlere şu sözleri söylettiriyor veya güven verdiriyor bak gördünmü artık ceza var kapatma var helal olsun sizlere işte budur oh beee artık rahatladık şimdi güzel bir uyku çekme zamanıdır bizim için ama gerçekleri tam gördüğümüzde bu olay malesef böyle değil bizi ayakta uyutuyorlar ( ayrıca zaten bu tür siteden… Read more »
Tabi numaralı lens satan internet siteleri kapatıldı. Şimdi sıra numarasız satanlarda. Bu işte bir numara olduğu kesin. Online internet lens sitelerinde kesin bir numara var 🙂
Cezai İşlem Uygulanan internet sitelerinin isimleri ve cezaları onaylandığına dair belge gösteremedikleri sürece bu haberin hiç bir inanadırıcılığı olmayacağını değerli yetkililerimizin kendileri de biliyorlar.