a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

ORGANİK CAMLARDA FAZLA ÖDEMELERLE İLGİLİ YENİ DUYURU

Eylül için yapılan fazla ödeme ekim ayı sonunda kurum tarafından listeler halinde il müdürlüklerine iç yazışma ile gönderilecek. Değerli meslektaşlarımız, . Üyelerimizden ve meslektaşlarımızdan kaynaklanmayan, Medula optik provizyon sisteminin hatalı işleyişi yüzünden organik camlar için 24,25,26 eylül tarihlerinde fazla ödemeler tahakkuk etmiştir. Kurum bunu kendi içerisinde düzelterek çıktı alınması yönünde bir çalışma başlatmıştı. . Ancak […]

01 Ekim 2012 - 17:32 'de eklendi ve 1504 kez görüntülendi. A+A-

ORGANİK CAMLARDA FAZLA ÖDEMELERLE İLGİLİ YENİ DUYURU

Eylül için yapılan fazla ödeme ekim ayı sonunda kurum tarafından listeler halinde il müdürlüklerine iç yazışma ile gönderilecek.

Değerli meslektaşlarımız,
.
Üyelerimizden ve meslektaşlarımızdan kaynaklanmayan, Medula optik provizyon sisteminin hatalı işleyişi yüzünden organik camlar için 24,25,26 eylül tarihlerinde fazla ödemeler tahakkuk etmiştir. Kurum bunu kendi içerisinde düzelterek çıktı alınması yönünde bir çalışma başlatmıştı.
.
Ancak alınan istatistik verilerek göre çok sayıda meslektaşımız fazla ödeme yapılan çıktılarını sonlandırarak faturalarını kesmiştir. Hatta bunlardan kuruma teslim edilip muhasebe leşmiş illerimizde mevcuttur. Bunların kurumlardan geri alınması, reçete sonlandırmasının ve faturanın iptali çok uzun ve zor bir işlem olacağı açıktır.
.
Bu durumda, sisteme giriş yapmış fazla ödemeli çıktıları alarak sonlandırmasını ve faturasını kesmiş meslektaşlarımız, bu şekli ile kuruma teslim edecekler. Yapılan fazla ödeme meslektaşlarımızdan mahsup edilecektir. Eylül reçetelerinin ödemeleri aralık ayında yapılacaktır.
.
Eylül için yapılan fazla ödeme ekim ayı sonunda kurum tarafından listeler halinde il müdürlüklerine iç yazışma ile gönderilecek.
UYGULAMA İLE İLGİLİ TALİMAT VERİLECEKTİR..
.
Önemli not: Üyelerimizin hatasından kaynaklanmayan ya da başka ifade ile medula optik sisteminin yanlış işleyişinden kaynaklanan bu fazla ödemelerden dolayı meslektaşlarımıza bir ceza iyi müeyyide uygulanmayacaktır.
.
BU UYGULAMA MEDULA OPTİK PROVİZYON SİSTEMİ ÜZERİNDE KISA BİR SÜRE SONRA İLAN EDİLECEKTİR. REÇETELERİNİ SİLMİŞ ANCAK GİRİŞ İŞLEMİNİ YAPAMAMIŞ MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİNDE 2–4 GÜN ARASINDA GİRİŞE İZİN VERECEK BİR SÜRE UZATIMI YAPILACAKTIR.
.
BİLGİLERİNİZE
Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Taklitlerine dikkat! Taklitlerine dikkat!

Konuşma dilindeki sahte veya kopya (kopya) terimleri, yasal anlamları aynı olmasa da sıklıkla sahte ile birbirinin yerine kullanılır....

Sektörün gelişimi için bu anketi cevaplayın! Sektörün gelişimi için bu anketi cevapla...

Sektörün güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve çözüm önerileri geliştirmek için bu 5 dakikalık ankete katkılarınızı bekliyoruz. ...

Sektör istişare toplantısı Sektör istişare toplantısı

Toplantıda, tıbbi cihaz sektörüne yönelik genel değerlendirmenin yanı sıra; MDR’ye geçiş süreçleri, onaylanmış kuruluşlara başvuru işle...

Kaçak gözlük operasyonu Kaçak gözlük operasyonu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir yolcu otobüsünün bagajında çeşitli markalara ait bin 500 adet kaçak güneş gözlüğü yakalandı....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Taylan KÜÇÜKER
Taylan KÜÇÜKER
2 Ekim 2012 11:58

MEDULA ÜZERİNDE YAPILAN DUYURU Organik Cam Girişleri ve ekim 2012 dönem sonlandırma işlemleri ile ilgili Duyuru 24-25-26-27 Eylül 2012 tarihlerinde yapılan Organik cam reçete girişlerinde sistemin liste fiyatını yanlış aldığı tespit edilmiş ve gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Fakat Bazı optik müesseselerinin durumu farketmeyerek Dönem Sonu işlemlerini yaparak faturalarını yüksek fiyatlardan keserek kurum zararına yol açacak şekilde evraklarını hazırladıkları tespit edilmiş olup, fazla fiyatlandırma nedeni ile evrak bazında çıkan kurum aleyhine tutar ekim muhasebeleştirme işlemlerinden sonra mahsuplaşmaya gidilerek tahsil edilecektir. – 24-25-26-27 Eylül 2012 tarihlerinde Organik cam reçete girişi yapılarak daha sonra silinen ve müracaat tarihi 30 gün kontrolünü geçen ve girilemeyen… Read more »

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Taklitlerine dikkat! Taklitlerine dikkat!

Konuşma dilindeki sahte veya kopya (kopya) terimleri, yasal ...

Sektörün gelişimi için bu anketi cevaplayın! Sektörün gelişimi için bu...

Sektörün güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve çözüm öneril...

Sektör istişare toplantısı Sektör istişare toplantıs...

Toplantıda, tıbbi cihaz sektörüne yönelik genel değerlendirm...

Kaçak gözlük operasyonu Kaçak gözlük operasyonu...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir yolcu otobüsünün bagajınd...

Arıkan Group 2024 yılı ilk çeyrekte %40 büyüdü Arıkan Group 2024 yılı il...

Ülkemizde olduğu kadar, yurt dışında da önemli bir iş hacmim...

Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir se...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

Magazin HABERLERİ
Web TV