a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

E-REÇETE MEVCUT HALİYLE UYGULAMAYA HAZIR DEĞİLDİR

Hiçbir alt yapı sorunu çözülmeden, tüm tarafların tam olarak görüşü alınmadan ve herhangi bir teknik sorun meydana geldiğinde ve bu soruna alternatif sunulmadan alelacele geçilmiş bir sistem olarak görülmektedir. HASTALARIMIZ İLACA ERİŞİMDE ZORLANABİLİR Sosyal Güvenlik Kurumu, Eskişehir’de elektronik reçetenin pilot uygulamasının başlatıldığı yönünde bir açıklama yapmıştır;  ancak Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında […]

03 Mayıs 2012 - 13:49 'de eklendi ve 1236 kez görüntülendi. A+A-

E-REÇETE MEVCUT HALİYLE UYGULAMAYA HAZIR DEĞİLDİR

Hiçbir alt yapı sorunu çözülmeden, tüm tarafların tam olarak görüşü alınmadan ve herhangi bir teknik sorun meydana geldiğinde ve bu soruna alternatif sunulmadan alelacele geçilmiş bir sistem olarak görülmektedir.

HASTALARIMIZ İLACA ERİŞİMDE ZORLANABİLİR

Sosyal Güvenlik Kurumu, Eskişehir’de elektronik reçetenin pilot uygulamasının başlatıldığı yönünde bir açıklama yapmıştır;  ancak Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan protokolde yeni bir düzenleme yapılması için henüz bir işbirliği sağlanmış değildir. Kaldı ki; hiçbir alt yapı sorunu çözülmeden, tüm tarafların tam olarak görüşü alınmadan ve herhangi bir teknik sorun meydana geldiğinde ve bu soruna alternatif sunulmadan alelacele geçilmiş bir sistem olarak görülmektedir.

Değerli Basın mensupları,

24 Nisan 2012 tarihinde Eskişehir’de pilot uygulaması başlatılan, 1 Temmuz 2012 tarihinde de tüm illerde uygulanacağı duyurulan e-reçete uygulamasını en çok destekleyen meslek grubu olan biz eczacılar, kağıt israfından, yazım hatasından kaynaklı reçete kesintilerinden ve vatandaşımızın yaşadığı bürokrasiden kurtulacak olmanın rahatlığını hissederken; Eskişehir’den gelen haberler üzerine deyim yerindeyse büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Zira, uygulama hayatımızı kolaylaştıracağı yerde, bir çok sorunu da beraberinde getirdi.
KURALLAR SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN BELİRLENMELİDİR!

Birliğimiz, reçetelerin elektronik ortama aktarılmasını ve buradan takibinin yapılmasını istemektedir. Ne var ki, bu sistemin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından reçetelerin kurallarının net bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Reçeteyi yazan kurumun ya da Sağlık kuruluşunun bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından kuralları belirlenmemiş, sistemi henüz oturtulmamış ve tek taraflı olarak uygulamaya konmuş bu sistemi doğru bulmuyoruz.
Öte yandan, yazılım sistemindeki karışıklıklar, Medula Provizyon Sistemi’nin sürekli kesintiye uğraması, pilot uygulamada ciddi anlamda sorunlar meydana getirmiştir. Doktorlara elektronik imza yetkisi verilmeden, hastaların reçeteyi aldıktan sonra bu reçeteyi elektronik ortamda işlemlerinin alındığı tespit edilmeden, e-reçete uygulaması apar topar hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.  Bunun sonucu olarak da, hastalarımız zaman zaman reçeteden kaynaklanan hatalardan dolayı ilaca erişimde zorlanmakta, teknik bir problem karşısında alternatifi olmadığı için ise eczacılarımız sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır.

Şunu net bir biçimde ifade etmeliyiz ki, elektronik reçete uygulamasını başından beri önemseyen ve destekleyen bir örgüt olarak, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı önderliğinde tarafların karşılıklı görüş beyanında bulunmasını, sistemin tüm alt yapısının sağlamlaştırıldıktan sonra uygulamaya geçirilmesini ivedilikle talep ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Taylan KÜÇÜKER
Taylan KÜÇÜKER
3 Mayıs 2012 14:03

Değerli meslektaşlarım,
SGK aynı yanlışları mevzuata aykırı zorlamalarla, kadrekod uygulamasında da hayata geçirme aceleciliğinde bulunuyor.Yürütmeyi durdurma kararını yok sayıyor. TİUBB, tedarikçilerin ürün takibini yapar. Biz TİUBB sadece kayıtlı olmamız yeterlidir. CE li üreticisi aktif medulada tanımlanmış ürünleri tedarikçisi girerek bizlere karekodlarını vermeden bu problem daha da derinleşerek kronikleşecektir.

TC Sağlık Bakanlığı duyurularında, CE siz üreticisi aktif ve üreticisi belli olmayan ürünlerden 2011 envanterinizde olanları giriş yapın diyor.CE li üreticisi aktif ürünleri gözlükçüler girecek diye hiçbir yazılı duyuru mevcut değildir.

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Magazin HABERLERİ
Web TV