Sağlık, insanoğlunun sahip olduğu en değerli varlıktır. Bir insanın yaşaması, öğrenmesi, bir iş yapabilmesi, kendisine, çevresine ve ailesine yararlı olabilmesi için en gerekli şey sağlıktır. İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü 7-13 Nisan tarihleri arasını ‘Sağlık Haftası’ olarak kabul etmiştir. Vücudun esenlik içinde bulunmasına “sağlık” denir. Başka bir […]
08 Nisan 2013 - 0:00 'de eklendi.
Sağlık, insanoğlunun sahip olduğu en değerli varlıktır.
Bir insanın yaşaması, öğrenmesi, bir iş yapabilmesi, kendisine, çevresine ve ailesine yararlı olabilmesi için en gerekli şey sağlıktır.
İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü 7-13 Nisan tarihleri arasını ‘Sağlık Haftası’ olarak kabul etmiştir.
Vücudun esenlik içinde bulunmasına “sağlık” denir. Başka bir söyleyişle sağlık, her türlü hastalıktan uzak, rahatlık içinde yaşanmasıdır.
İnsanlar, daha ilkçağdan itibaren sağlıklı yaşamanın yollarını aramışlardır. Bu arayışlar sonucu, birtakım sağlık bilgileri bulunmuş ve bunlara uyulmaya çalışılmıştır. Belirlenen sağlık bilgileri, sağlıklı bir yaşamı korumak için gereklidir.
Sağlık bilgileri, tek tek insanlar için önemli olduğu gibi, toplumlar için de önemlidir. Tıpkı insan gibi, sağlıksız toplumlarda gelişip kalkınamaz. Bu nedenle her devlet, sağlık işlerine çok önem verir. Tıp fakülteleri, sağlık okulları açarak eleman yetiştirir. Hastaneler açıp hastaları tedavi eder. Koruyucu hekimliği yaygınlaştırır; hastalara ortam hazırlayan koşulları düzeltir. Özellikle bulaşıcı hastalara karşı, zamanında önlemler almaya çalışır.
Dünya Sağlık Örgütü
Birleşmiş milletler örgütü, sağlık sorunlarını çözümlemek amacıyla, 22 Temmuz 1946’da Dünya Sağlık Örgütünü kurmuştur. Kuruluş yasası 26 devletçe onaylanan bu kuruluş, 7 Nisan 1948’de çalışmaya başlamıştır. Bu günü izleyen hafta da Dünya Sağlık Haftası olarak kutlanır. Ülkemizde de 9 Haziran 1947’de bir yasa çıkararak, Dünya Sağlık Örgütü’ne ilk katılan devletlerden biri olmuştur. Dünya Sağlık Örgütü’nün temel amacı, bütün ülkeleri elden geldiğince yüksek bir sağlık düzeyine çıkarmaktır. Bunu gerçekleştirmek için şunları yapmaya çalışır:
Az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde hastaneler kurmak; kurtulmasına yardımcı olmak.
Korunmaya muhtaç çocuklar için besin maddeleri ve ilaç, aşı dağıtmak.
Savaşlardan zarar görenlere sağlık yardımı yapmak.
İşçilerin beslenme ve sağlık sorunlarını çözümlemek.
Sağlık elemanlarının çoğalması için öğrenci bursları vermek.
Dünyadaki ilaç yapımını düzene koymak.
Dünyadaki hekimlik ya da tıp çalışmalarını yakından izlemek; toplanan bilgileri yaymak.
Örgüt bunları yapmaya çalışırken, Birleşmiş Milletlerin ilgili kuruluşlarıyla işbirliği yapar.
Tüm meslektaşlarımıza sağlıklı günler dileriz.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...