Optisyenin Sesi

Destansı tarihin yazıldığı gün

19 Mayıs tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür.  “o gün aynı hedef ve idealler etrafında toplanan bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen düşman işgaline karşı başlatılmış olduğu bir varoluş mücadelesinin, destansı tarihinin yazıldığı gündür” Verilen mücadelede dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin, genç yaşlı, kadın erkek herkesin […]

Bu Haber 18 Mayıs 2011 - 17:16 'de eklendi ve 1421 kez görüntülendi.

Destansı tarihin yazıldığı gün

19 Mayıs tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür.

 “o gün aynı hedef ve idealler etrafında toplanan bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen düşman işgaline karşı başlatılmış olduğu bir varoluş mücadelesinin, destansı tarihinin yazıldığı gündür”

Verilen mücadelede dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin, genç yaşlı, kadın erkek herkesin vatan topraklarının korunması için yan yana durmuşlardır.Ortaya konulan birlik ve beraberlik ruhunun bir emaresi olarak demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

  “Muasır Medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda önemli mesafeler kaydeden Cumhuriyetimizi yüceltmek, temel duygu ve ideallerini güçlendirmek, birlik ve beraberliğini koruyarak yarınlara taşıyacak olan gençlerimizdir. Her zaman gençlerine güvenen bir millet olarak, Cumhuriyetimizin emanetçisi olan gençlerimizle birlikte nice başarılara imza atacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyete kadar yaşatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutlar, Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz.”

BENZER HABERLER
YORUM YAPMAK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Optisyenin Sesi
sosyalsosyalsosyalsosyalsosyalsosyal