“İNŞALLAH 3-4 AY İÇERİSİNDE 600’Ü VE 2015 İÇERİSİNDE 750 MESLEK STANDARDINI BELİRLEYECEĞİZ” Çelik, “Ulusal mesleki yeterlilik konusu Türkiye’nin biraz gecikmeli, arkadan takip ettiği bir olay. İnşaatta depocu mu var kalıpçı mı var… Hangi unsurlar varsa çalışan işçi kardeşlerimizin MYK sertifikası olmak şartını 1 Ocak 2015 itibaren getiriyoruz. Yeni mesleki yeterlilik belgesi konusu çok […]
25 Eylül 2014 - 10:40 'de eklendi.
“İNŞALLAH 3-4 AY İÇERİSİNDE 600’Ü VE 2015 İÇERİSİNDE 750 MESLEK STANDARDINI BELİRLEYECEĞİZ”
Çelik, “Ulusal mesleki yeterlilik konusu Türkiye’nin biraz gecikmeli, arkadan takip ettiği bir olay. İnşaatta depocu mu var kalıpçı mı var… Hangi unsurlar varsa çalışan işçi kardeşlerimizin MYK sertifikası olmak şartını 1 Ocak 2015 itibaren getiriyoruz. Yeni mesleki yeterlilik belgesi konusu çok önemli. Bugün 569 meslek standardını belirlemiş bulunuyoruz. 750 hedefimiz.
İnşallah 3-4 ay içerisinde 600’ü ve 2015 içerisinde 750 meslek standardını belirleyeceğiz arkasından da sertifikalandırmayla birlikte çok daha nitelikli elemanlarla geleceğe yürüyeceğiz. Kalkınmada bu sertifikasyon ve bu eğitim son derece önemli. Yurt dışındaki işçilerimizi yasal zemine kavuşturduk. Kapımız açık yaşadığınız sorunları iletmeniz gerekiyor” dedi.
“TABİİ Kİ CAN TABİİ Kİ ÖNCE VİCDAN”
Farkındalık konusunda gevşekliği hayretle izlediklerini bildiren Çelik, “Yalnız cezayla bu işleri çözmek doğru değil. O zaman başka türlü kayıt dışılıklar çıkıyor. Cezanın da amacı müfettişin de amacı farkındalığı oluşturmaktır. İş Sağlığı Güvenliği konusu sadece bir kanun değil, yasal bir konu değil insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu bilmemiz gerekir. Vicdan mı? Cüzdan mı? Mal mı? Can mı? Böyle mukayeseleri ben doğru bulmuyorum. Tabii ki can tabii ki önce vicdan. Biz biliyoruz ki kefenin cebi yok.
İş sağlığı güvenliğine harcanan her kuruş iş yerinin itibarını arttırır. Kanunlar bize uymaz değerli dostlar biz kanunlara uymak durumundayız. Şimdi idare olarak bizler mevzuatı hayata geçirmek, denetimi yapmakta görevliyiz. İş verenler mevzuatın gerekli gördüğü tedbirleri almakta yükümlüdürler. Çalışanlar ise tedbirlere harfiyen uymak zorundadırlar. Şimdi bu önümüzdeki düzenlemelerde, ceza geliyor ama teşvik de getiriyoruz” diye konuştu.
“İnsanı ruhsuz bir makine ile eş değer görmek bizim medeniyetimize yakışmaz” diyen Çelik, şöyle devam etti: “Önce insan ve vicdan diyen bir çalışma hayatının vazgeçilmezi haline getirmemiz gerekiyor. Ayın 10’u ile 20’si arasında sayın Başbakanımızın İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde katılacağı ağırlıklı olarak tehlikeli işlerin, sektörlerin iş adamları ile bir araya geleceğiz. Her kesimin taleplerini alacağız.”
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...
Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...
Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...
OPTİSYENLERE DE KADRO İSTİYORUZ BUNUDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN.