a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Küçüker; Üniversiteler ihtiyaçtan fazla optisyen mezun ediyor

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker, üniversitelerin ihtiyaçtan fazla optisyen mezun ettiğini söyledi. Küçüker, üniversitelerin her sene bin 700’ün üzerinde optisyen mezun vereceğini kaydederek, “Mezun olanların kamuda, üniversitelerde, cam ve çerçeve fabrikalarında çalışma iş bulma şansı yoktur.” dedi. Optisyenlik programı ve eğitiminin ilk olarak 1992 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ nde başlatıldığını hatırlatan […]

08 Mart 2014 - 13:56 'de eklendi ve 1451 kez görüntülendi. A+A-

Küçüker; Üniversiteler ihtiyaçtan fazla optisyen mezun ediyor

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker, üniversitelerin ihtiyaçtan fazla optisyen mezun ettiğini söyledi.

Küçüker, üniversitelerin her sene bin 700’ün üzerinde optisyen mezun vereceğini kaydederek, “Mezun olanların kamuda, üniversitelerde, cam ve çerçeve fabrikalarında çalışma iş bulma şansı yoktur.” dedi.

Optisyenlik programı ve eğitiminin ilk olarak 1992 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ nde başlatıldığını hatırlatan Taylan Küçüker, “Geldiğimiz süreçte 2013 yılı itibariyle, Optisyenlik program 31 Üniversitede açıldı.

Bu sayı mesleğimizi tehdit eder bir duruma geldi.” şeklinde konuştu. Küçüker,Türkiye’de beşbin 200 faal optisyenlik müessesinin bulunduğundan bahsederek, şöyle devam etti: “Kamuda istihdam olanağı bulunmadığı için tek faaliyet gösterecekleri alan perakende optisyenlik müesseseleridir.

Yüksek Öğretim Kurulu’nu uyarıyoruz. Hocası eğitim kadrosu, laboratuarı, hatta ders kitabı olmayan plansız programları işsiz optisyenler istemiyoruz. Optisyenlik programlarında yeterli hoca ve eğitimci yoktur. Bütün okulların aynı müfredatı takip ettiği bir ders kitabı dahi mevcut değildir. Bu eksiklikler eğitim kalitesini de düşürmektedir. Bu gidişat mesleğimize olan güven saygı ve itibarını da azaltmaktadır.

Bizler sağlıkçıyız.

Bu politikalar sağlık hizmeti sunumu kalitesini de düşürecektir.” Türkiye’de pek çok alanda olduğu gibi, gözlükçülük alanında da insan gücü planlaması yapılmadan üniversite mezunu işsizler ordusu oluşturulduğunu savunan Küçüker, “Geçtiğimiz 21 yıl içinde, optisyenlik programı sayısı ihtiyacın çok üzerinde 31 sayısına ulaşmıştır. Bu sene optisyenlik programlarına kayıt yaptıran öğrenci sayısı bin 700’dür.

Gözlükçü başına düşen nüfus sürekli düşmektedir. Bu politika her sene hizmet sunumu verilecek vatandaş sayısı azalacağı içinde, optisyenlik müesseselerinin sonunu getirecektir.” görüşünü savundu.

Taylan Küçüker, meslektaşlarının insan gücü planlaması açısından, varolan programlarımdaki eğitim kalitesinin yükseltilmesini, kontenjanlarının sınırlandırılmasını ve mutlaka kamuda, cam, çerçeve fabrikalarında istihdam imkanının sağlanmasını istedi. CİHAN

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane ...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile 10 saat arasında görme bozukluğunu giderdiği belirtildi....

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı!

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, mucizelerinin yanında beklenmedik sorunları da beraberinde getirebiliyor....

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı ne kadar?

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteyen birçok genç için staj, kariyer yolculuğunun en önemli adımlarından biridi...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hakkı

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nasıl kullanılacak? Bilinen adıyla işçi olanlar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamınd...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(4 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
mehmet hirik
mehmet hirik
17 Nisan 2014 17:37

sayın taylan hocam fikirlerinizi her zaman degerli bulmuşumdur.bu konuda da haklısınız.fazla mezun değil kalifiyeli donanımlı ve en önemliside mesleki ahlak eğitimini iyi almış nesillerin yetişmesi gerekli.yanlız ben 2005 yılı kursundan gözlükçülük diploması alan biri olarak birşey sölemek sitiyorum her formda kursiyerlere söz söyleyip aşşagılayan bi zihniyet var bunlar yanlıtır bize 6 ayda optisyenlik programının 2 yıllık dersleri verildi vede şuan 9 yıl geçmesine ragmen hepsi aklımda o gün bize bu egitimi veren hocalarımıza çok teşekkürler ediyorumm.32 yaşında olup 20 yıldır bu mesleği yapan biriolarak şunu söylemek istiyorum iç içe çatışma değil birlikte daha güzel bir sektöre nasıl oluşturula bilir onun… Read more »

levent
levent
11 Mart 2014 16:24

Taylan Bey;
İlk defa bir konuda sizinle aynı fikirdeyim.Menfaati olanlar yanlış anlıyorlar.Aslında kendilerini farkında olmadan bir çıkmazın içine sokuyorlar.İhtiyaç dışı bir diplomanın sahibi oluyorlar.Meslekdaş fazlası olan bir meslek bitmeye mahkumdur.Bakınız eczaneler.

tasrali
tasrali
8 Mart 2014 21:07

parayla kurs bitirip diploma alanların bilgilerine hayranım en kötü üniversitede bile bunlardan daha iyi gözlükçü yetişiyor

Pasha
Pasha
21 Kasım 2013 19:18

Hocam Merhabalar…Yazınızı dikkatle okudum.belkide bizlerin ileride mağdur olacağı durumu şimdiden görüp ileride oluşabilecek sıkıntıları görmüşsünüz.ben Aydın Üni. Optisyenlik öğrencisiyim ve faal olarakta mesleğimiz icra etmeye çalışıyorum.diğer okullarda da arkadaşlarımız var.okul ismi vermeyeceğim. arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde birçok okulun sadece diploma vermek amaçlı kuruldugu izlenimi oluşuyor.ne labarotuvar ne hoca..hepsi eksik.belki arkadaşlarımızın verilecek eğitime pek bir ihtiyacı olmayak onlar bu yazıma belki kızacaklar ama mesleğimize 0 dan başlayacak arkadaşlarda arada bir şey görmeden mezun olacak.biz ise sabahlara kadar ders çalışıyoruz sınavalarımız için.derslerimize giren hocalarımızı herkes biliyor.sizlerde tanıyorsunuz zaten.örneğin Anatomi ve Fizyoloji hocalarımız Branşında üst düzey iismler Prof lar.biz buradan mezun olurken sonuna… Read more »

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Gözlük takmak kazancı artırıyor! Gözlük takmak kazancı art...

Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...

Güneş gözlüğünüzü 2-3 yılda bir değiştirin! Güneş gözlüğünüzü 2-3 yıl...

Nasıl ki lens veya numaralı gözlüklerinizi yeniliyorsanız, g...

Kadir Gecesi Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafında...

2024’te fuarcılık hizmetlerine 83 milyon TL bütçe 2024’te fuarcılık hizmetl...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2023 yılında fuarcılık hizmetleri...

Magazin HABERLERİ
Web TV