a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Göz hekimi sayısı son derece yeterli

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi: Göz hekimlerinin iyi ve kaliteli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini vurgulayan Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, piyasada çok ucuza satılan ve güvenirliliği kuşkulu malzemelerin […]

18 Ocak 2011 - 17:29 'de eklendi ve 2494 kez görüntülendi. A+A-

Göz hekimi sayısı son derece yeterli

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi:

Göz hekimlerinin iyi ve kaliteli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini vurgulayan Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, piyasada çok ucuza satılan ve güvenirliliği kuşkulu malzemelerin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Arslan, çıkartılmak istenen optometrist yasasını da şiddetle eleştirdi

Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, göz hastalıkları tedavisinde iyi ve kaliteli malzemeyle hizmet verilmesi gerektiğini belirtti.

“Göze takılan merceğin, -bir ömür boyu gözde kalacak protez diyelim-, komplikasyon ihtimalinin çok az olması, dünyaca kabul görmüş iyi bir marka olması gerekiyor” diye konuşan Arslan, piyasada çok çeşitli miktarda ve fiyatta göz içi merceklerinin bulunduğuna dikkat çekti. Arslan, bu tür malzemelerin Hindistan’dan geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Biz, geçerliliği olan ürünler kullanıyoruz; FDA ve Sağlık Bakanlığı kontrolünden geçmiş malzemeleri alıyoruz. Normalde 50-60 dolara satılan mercekleri 4-5 dolara satıyorlar. Biz hastalarımıza iyi malzemelerle hizmet vermeliyiz. Hastaların yüzde 90’ı sosyal güvencesiyle ameliyat oluyor. Devlet güvencesiyle yapılan ameliyatlarda da devletin fiyatlarını uygulamak zorundasınız” diye konuştu.

Maliyeti yüksek ameliyatlar sorunlu
Hastanede maliyeti yüksek ameliyat yapmanın zorluğuna dikkat çeken Arslan, şunları kaydetti:

“Çok maliyetli bir ameliyat geldi diyelim; devlet bunun malzemesini almıyor, alındığı takdirde de hastaya ödemesini yapmıyor. Hastane eczanesinde bulunmayan malzemenin dışarıdan alınması sağlanmıyor. Oysa eczanede istenen malzemelerin çoğu yok. Nasıl yapacağız ameliyatı? Hasta malzemelerini kendisi alsa, bunu reçete etmeseniz, hasta bulup getirse ve sonradan ‘Cerrahpaşa’da ameliyat oldum, malzemelerimi de kendim aldım, bunun parasını istiyorum’ dese, ki diyebilir, size soruşturma açılıyor. Hatta tazminat ödemeye mahkûm ediliyorsunuz. Tamamen insani nedenlerle bunu yaparken, bir de soruşturma geçiriyorsunuz.”

Meslek grubumuz köreltilmek isteniyor

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi:

“Optometrist bölümü mezunlarının hastaları muayene ederek gözlük vermesi isteniyor. Bir gözlük için hasta muayenesi esnasında gözün ortalama 20-30 özelliğine bakılıyor. Göz tansiyonu hastalığı, gözdeki katarakt gibi birçok göz rahatsızlığını gözlük için tesadüfen muayeneye gelmiş hastadan test edebiliyoruz, buna göz tümörleri dahil. Altı yıl tıp fakültesi okumuş, üzerine uzmanlık yapmış ve rotasyonlarla hastayı gördüğü zaman teşhis koyabilen bir hekim hasta muayene ediyor.

Türkiye’de göz doktorları hasta yoğunluğundan başını mı kaşımayacak vaziyette? Gidin herhangi bir göz kliniğine, en kötü ihtimalle 3. sırada bekler ve muayene olursunuz. Türkiye’nin böyle bölümlere ihtiyacı yok. Bir meslek grubu tamamıyla köreltilmek isteniyor. Hastalar çok büyük zarar görebilir. Türkiye’de tek sorun hastaların gözlük takması mı? Bir optometrist 4 sene içinde artı-eksik gözlük verme durumunda kalarak hastaya çözüm sunamaz ki? Bu durum hiçbir şeye katkı sunmuyor, belki de birçok hastalığın gözden kaçmasını, bunun teşhis edilme şansını ortadan kaldıracak.”

“Kornea nakilleri yapılamıyor”
Organ ve doku nakilleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Arslan, “Kornea nakilleri çok rahat yapılabilmeli, hastalar beklememeli. Sağlıklı vatandaşların bağış yapmasını istiyoruz. Görme duyusunu kaybetmiş ve nakil olursa bunu tekrar kazanabilecek potansiyeli olan hastalarımız var; bunlara hizmet vermenin en önemli yolu, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve kornea bağışında bulunmalarını sağlamak”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane ...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile 10 saat arasında görme bozukluğunu giderdiği belirtildi....

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı!

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, mucizelerinin yanında beklenmedik sorunları da beraberinde getirebiliyor....

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı ne kadar?

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteyen birçok genç için staj, kariyer yolculuğunun en önemli adımlarından biridi...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hakkı

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nasıl kullanılacak? Bilinen adıyla işçi olanlar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamınd...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ayhan baysal
ayhan baysal
18 Temmuz 2012 09:02

hocam muayinehanenizin telefonunu bulamıyorum

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Gözlük takmak kazancı artırıyor! Gözlük takmak kazancı art...

Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...

Güneş gözlüğünüzü 2-3 yılda bir değiştirin! Güneş gözlüğünüzü 2-3 yıl...

Nasıl ki lens veya numaralı gözlüklerinizi yeniliyorsanız, g...

Kadir Gecesi Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafında...

2024’te fuarcılık hizmetlerine 83 milyon TL bütçe 2024’te fuarcılık hizmetl...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2023 yılında fuarcılık hizmetleri...

Magazin HABERLERİ
Web TV