a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Atama Bekleyen Sağlıkçıların İsyanı

İstihdam yaratılmazsa sorunun artacağını bildiren ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, atanamayan sağlıkçıların sorunlarını dile getirdi.

28 Mayıs 2016 - 11:29 'de eklendi ve 3011 kez görüntülendi. A+A-

Atama Bekleyen Sağlıkçıların İsyanı

Atama Bekleyen ve Kamu Dışı Çalışan Sağlıkçılar Derneği (ASS-DER) Başkanı Aras Ali Altıntaş, 300 bin sağlıkçının atama beklediğini söyleyerek, taşeron sorunu ile atama sorunun paralel ilerlediğini ifade etti.

İstihdam yaratılmazsa sorunun artacağını bildiren ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, atanamayan sağlıkçıların sorunlarını dile getirdi.

Atanamayan sağlıkçı sayısı 600 bine çıkabilir !!

Özel sağlık mesleklerinin bu sene ilk mezunlarını vermesiyle atanmayan sağlıkçı sayısında 300 bin daha artış olacağının altını çizen ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, atama yapılamaması halinde bu sayının 600 binlere çıkacağını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın yılda 10 ila 15 bin arası sağlık ataması yapmasının yetersiz olduğunu ifade eden ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, atamalarla ilgili şunları kaydetti: “Bu ülkede telaffuz edilen rakamlar 300 binlerde ve bu sene özel sağlık mesleklerinin vereceği ilk mezunlarla bu sayı ikiye katlanacak. Bu kadar mezun varken, 300 bin artı 300 bin toplamda ortalama 600 bin gibi bir sayı oluşacakken, bakanlığın yılda 10 ya da 15 bin kadrolu alımı yapması tabii ki yetersiz. Konuştuğumuz, görüştüğümüz hastanelerin nerdeyse tamamında; bütün il, ilçe merkezlerinde; sağlık ocaklarında müthiş derecede personel ihtiyacı olduğu da aşikar. Sağlıkçı sayısı yetersiz, çünkü 300 bin sağlıkçı mezun hali hazırda var. Bir o kadarı da bu yıl özel sağlık meslek liselerinden mezun olacak.”

“Taşeronlaşma modern köleliktir”

Taşeronlaşmanın, ataması yapılmayan sağlıkçıların en hassas konularından biri olduğunu vurgulayan ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, taşeronun Türkiye’nin kanayan bir yarası haline geldiğini belirtti. Taşeron çalışan sağlıkçıların ikinci sınıf muamele gördüğünü söyleyen ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, taşeronda çalışanların çoğunun sağlıkçı olmadığını ifade etti: “Taşeronlaşmayı modern kölelik diye adlandırıyorum. Bizim atanamama sebeplerimizin birinde taşeronlaşma yatıyor. Size bunu şöyle izah edeyim; aynı okulu bitirmiş, aynı emeği vermiş, aynı diplomayı almış ve aynı stajı görmüş insanların arasındaki sınıf farkının oluşmasına sebep de taşeronlaşmadır.

Biri kadrolu çalışırken sosyal açıdan ve iş hayatı açısından güvence altındayken bir diğerinin kaderinin, bütün iş hayatının, bütün geleceğinin ve iş güvencesinin, bir insanın iki dudağının arasında olması gibi bir fark var arada. E taşeronlaşma temelde zaten iş barışını bozan etkenlerin başındadır. Yani ben taşeron çalışan sağlık çalışanlarının ikinci sınıf muamele gördüğüne inanıyorum” Atama sorunu ile taşeron sorunu paralel “Sağlıkta taşeronlaşmaya son verilirse eğer, atamayı bekleyen birçok diplomalı sağlıkçı arkadaşım da otomatikman iş sahibi olacaklardır” diyen ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, taşeron sorunu ile atama sorununun birbirine paralel olduğunu düşünüyor. “Mevcut sistem diplomalı sağlıkçılar yerine, sağlık alanında eğitim görmemiş insanların hastanelerde istihdam edilmesine zemin hazırlıyor” diyen ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, taşeronda çalışanların çoğunun sağlıkçı olduğuna inanmadığını belirterek şahit olduğu bir olayı anlattı: “Hastanede taşeron olarak yerleşen insanların çoğunun aslında belli bir yere sırtını dayayarak, belli bir yerden torpille geldiği bilinmektedir zaten. Ben platform başkanıyken buna yönelik, 112’lere alınan şoförler konusunda Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nü valiliğe şikayet etmiştim. Bu konunun hukuksal açıdan takipçisi olmuştum. Şimdi orada, teknik şartnamede belirtilen bir şey vardı.

Hizmet alımında dahi insanlar kendilerine ekmek kapısı ararlarken, teknik şartnamedeki ufacık bir açıktan faydalanarak, herkes kendi adamını yerleştirme çabasına girişti. Biz bunu tespit ettiğimizde, bununla ilgili itirazımızı Zonguldak Valiliği’ne de iletmiştik” “Akdağ’ın sağlık bakanlığına gelmesi olumlu bir gelişme” Recep Akdağ’ın sağlık bakanlığı dönemindeki atama sayıları ile Mehmet Müezzinoğlu dönemindeki atama sayılarını arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, Recep Akdağ’ın tekrar sağlık bakanı olmasına sevindiklerini belirtti. Recep Akdağ döneminde yılda 30 ila 40 bin arası atama yapıldığını vurgulayan ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, “neden son 3 buçuk yılda 10-15 bin tane atama yapılıyor” dedi.

Tek destek muhalefetten “Derdimizi anlatmak adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sandalyesi bulunan bütün partilerin kapısını çaldık” diyen ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, iktidar partili milletvekillerinin destekte bulunmadığının altını çizerek muhalefet milletvekillerinin verdiği desteği anlattı: “Muhalefet milletvekilleri, derdimizi anlatmak adına birçok konuda arkamızda durdular. Hatta içlerinden 60 binlik atama yapılmasına dair kanun teklifi verenler oldu. Bizim meclis basın odasında, basın açıklaması yapmamızı, ülke gündemine oturmamızı sağlayanlar oldu. Ama bunların hepsi muhalefet partilerinden oldu. İktidar partili milletvekillerinin de kapılarını çaldık. iktidar partisi milletvekilleri aslında bize sıcak baktılar taleplerimizi aldılar, değerlendirdiler. Fakat iş icraata gelince, bir şeyler yapmaya gelince, nedense hep geri durdular. İktidar partisi milletvekilleri en azından verilen bu kanun teklifine destek veriyor olsalardı, komisyondan geçiriyor olsalardı, şimdi belki de bu sorunun büyük bir yüzdelik kısmını atlatmış olacaktık. 60 binlik bir atama 300 bin için çok güzel bir rakam olacaktı. Bütün yaraları kapatmayacaktı ama birçok kişinin ekmek sahibi olmasının önü açılacaktı. O açıdan, milletvekillerinden destek aldık ama biz desteğin tamamını muhalefet milletvekillerinden aldık”

“Örgütlenmenin esas olduğuna inandık”

Atama Bekleyen ve Kamu Dışı Çalışan Sağlıkçılar Derneği’nin nasıl oluştuğu hakkında konuşan Aras Ali Altıntaş, “Bu ülkede atanamayan 300 bin sağlıkçının sesini duyurabilecek bir örgütlenme yok” diyerek, dernekleşme fikrine giriştiklerini ifade etti. Temel hedefinin, atama bekleyen kamu dışı çalışan sağlıkçıların seslerini duyurmak olduğunu kaydeden ASS-DER Başkanı Aras Ali Altıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sistemde bulunan sağlık emek örgütleri ve sendikalar hali hazırda atanmış personellerin sorunlarıyla ilgilenirken, ve aslında bakarsanız atama bekleyen sağlıkçı sayısının da bu kadar fazla olduğu dahi bilmemekteyken, bizim sesimizi duyurabileceğimiz bir örgütlenmenin esas olduğuna inandık. Daha öncesinde ataması yapılmayan sağlıkçılar platformu olarak çıktığımız bu yolda biz çeşitli etkinliklere imza attık. Fakat sosyal medya üzerinden örgütlenen platform akımının, bakanlık ve resmi merciler tarafından çok fazla dikkate alınmayacağını, ayrıca resmi bir kurum olarak yapacağımız bütün işlemleri ve bütün çalışmalarımızı da kayıt altına alma gereği duyduğumuzda, dernekleşmeye karar verdik. Kasım 2015 tarihinde yönetim kurulumuzu oluşturarak derneğimizi kurmuş olduk”

Haber: Diyar ASLAN

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane ...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile 10 saat arasında görme bozukluğunu giderdiği belirtildi....

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı!

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, mucizelerinin yanında beklenmedik sorunları da beraberinde getirebiliyor....

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı ne kadar?

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteyen birçok genç için staj, kariyer yolculuğunun en önemli adımlarından biridi...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hakkı

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nasıl kullanılacak? Bilinen adıyla işçi olanlar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamınd...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Gözlük takmak kazancı artırıyor! Gözlük takmak kazancı art...

Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...

Güneş gözlüğünüzü 2-3 yılda bir değiştirin! Güneş gözlüğünüzü 2-3 yıl...

Nasıl ki lens veya numaralı gözlüklerinizi yeniliyorsanız, g...

Kadir Gecesi Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafında...

2024’te fuarcılık hizmetlerine 83 milyon TL bütçe 2024’te fuarcılık hizmetl...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2023 yılında fuarcılık hizmetleri...

Magazin HABERLERİ
Web TV